Informatieavond pleegzorg/steunouders op 8 november in Gelredome

Foto: Entrea Lindenhout

Arnhemse pleegzorgorganisaties zijn op zoek naar pleeg- en steunouders. Heb je interesse? Op 8 november om 20.00 uur organiseren zij een Informatieavond pleegzorg/steunouder in het Gelredome in Arnhem.

Je hoort tijdens deze avond meer over de vormen van pleegzorg: deeltijd, crisis + voltijd. En over steungezinnen. Ook kan je jouw vragen stellen aan en in gesprek met ervaren pleegouders en/of steunouders.

Deeltijdpleegzorg

De Arnhemse Mark en zijn gezin hebben gekozen voor deeltijdpleegzorg. Emily woont bij haar moeder en komt eens in de drie weken een lang weekend bij haar pleeggezin. Er zijn nog veel meer vormen van pleegzorg, van voltijd tot crisis. Buddy worden is ook mogelijk: soms is een luisterend oor bieden al voldoende om iemand echt te helpen. Kijk voor meer informatie op 👉🏻 www.arnhem.nl/pleegzorg. Daar lees je ook het hele verhaal van Mark.

Thuis voelen

Ieder kind verdient een veilige, kansrijke toekomst. Maar dat is niet vanzelfsprekend. Soms kunnen kinderen tijdelijk of voor langere tijd niet in hun eigen gezin wonen. Of niet alle dagen in de week of maand. Voor deze kinderen wordt een plek in een pleeggezin gezocht waar zij in een gewone gezinssituatie kunnen opgroeien. Waar ze zich thuis voelen. Het liefst in eigen dorp, buurt of stad. Gelukkig zijn er pleegouders die (tijdelijk) willen helpen. Er is een groot tekort aan pleegouders in onze stad, waardoor kinderen met smart wachten op een passend pleeggezin.

Pleegzorg

Kinderen horen thuis en als dat niet kan, zo thuis mogelijk. In Arnhem werken de pleegzorgaanbieders Entrea Lindenhout, William Schrikker Gezinsvormen, Pactum, Leger des Heils en Loofles samen om ieder kind zo thuis mogelijk te laten opgroeien. Heeft u ruimte in uw hart en in uw huis? Misschien kunt u helpen.

Wilt u meer informatie over wat u voor een kind en zijn gezin kunt betekenen? Dan kunt u terecht op de website van Ik wil pleegouder worden. U kunt een informatiepakket aanvragen of bezoek een van de informatiebijeenkomsten, waar u onder andere vragen kunt stellen aan pleegouders.

Weet dat:

  • Iedereen in principe pleegouder kan worden. Wat vooral telt is dat u een kind structuur, warmte en veiligheid kan bieden.
  • Pleegzorg in verschillende vormen mogelijk is. VariĆ«rend van zo lang als nodig tot enkele weekenden of dagen per maand.
  • U er als pleegouder nooit alleen voor staat en u altijd kunt rekenen op hulp en ondersteuning van de pleegzorgaanbieders.

Kijk voor meer informatie op 👉🏻 www.arnhem.nl/pleegzorg.

Aanmelden voor de informatieavond kan via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen