Rozet en Lindenberg delen 1.000 blikken Vrijheidsmaaltijdsoep uit in Monnikenhuizen

Foto: Oof Verschuren

Op 3 mei delen Rozet en de Lindenberg 1.000 blikken Vrijheidsmaaltijdsoep uit in wijken van Arnhem en Nijmegen. Bewoners worden uitgenodigd om de soep op 5 mei in hun voortuin of op de galerij te eten.

Ondanks de coronamaatregelen zal er zo een gevoel van samenzijn zijn.

Maaltijd delen

Door op 5 mei samen een maaltijd te delen, staan we op deze bijzondere dag stil bij onze vrijheid. Jenny Doest, directeur-bestuurder van Rozet, vertelt: “Met elkaar eten, weten dat je met elkaar verbonden bent in vrijheid. Dat is juist nu ongelooflijk belangrijk. Ik vind het bijzonder om dit samen met de Lindenberg in Nijmegen te vieren. Met elkaar eten verbindt, net als samen zingen, samen dansen, samen leren en samen lezen.”

Vrijheidsmaaltijdsoep

Rozet en de Lindenberg verspreiden 1.000 blikken soep in Arnhem en Nijmegen. In Arnhem worden de blikken uitgedeeld in Oud-Monnikenhuizen. De bewoners worden uitgenodigd om de soep in hun voortuin of op de galerij te eten, zodat er ondanks de coronamaatregelen een gevoel van samenzijn zal zijn. Vrijwilligers van Rozet zorgen voor de verspreiding van de blikken soep in Arnhem.

De Vrijheidsmaaltijdsoep is een initiatief van Nationaal Comité 4 en 5 mei. De soep werd vorig jaar voor het eerst uitgedeeld in Amsterdam en Rotterdam. Dit jaar doen naast Arnhem en Nijmegen nog elf andere steden mee.

Recept

De Vrijheidsmaaltijdsoep is gemaakt door kok en kookboekenschrijver Yvette van Boven. Het recept van de soep wordt gedeeld zodat iedereen ook zelf de soep kan koken om stil te staan bij de vrijheid. Yvette van Boven: “Het is een gemakkelijk, heerlijk recept dat iedereen kan bereiden, eventueel met een eigen twist. Maar het is vooral een ideale voedingsbodem voor een goed gesprek over vrijheid en onvrijheid.”

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden