Aangepaste dodenherdenking op 4 mei

Foto: Stichting Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen

Op 4 mei staan we in Arnhem, net als in de rest van Nederland, stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de conflicten en vredesmissie waar Nederland sindsdien bij betrokken was.

Vanwege de coronamaatregelen vindt de herdenking ook dit jaar in aangepaste vorm plaats, zonder publiek.

Een bloemstuk of krans leggen

Wilt u graag een krans, bloemstuk of bloemen leggen op 4 mei? Geef dit dan per email door aan de Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen. Zij zorgen er voor dat de kransleggingen verspreid over de dag, tussen 9.30 uur en 19.00 uur plaatsvinden bij het monument ‘Mens tegen Macht’ op het Audrey Hepburnplein.

Namens het stadsbestuur legt burgemeester Ahmed Marcouch samen met de vice-voorzitter van de gemeenteraad samen een krans.

Wat betekent herdenken voor u?

Om inhoud en vorm te geven aan herdenken en vrijheid is in opdracht van de Arnhemse Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen een korte film gemaakt. Wat betekent herdenken voor u? Hoe beleeft u vrijheid? Deze vragen zijn gesteld aan de Arnhemse jongeren Fenna, Lili en Ayman en aan burgemeester Marcouch.

De film is vanaf 2 mei 2021 onder andere te zien op de website van de Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen en via de socialmediakanalen van de stichting.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden