Flessenactie voor PFC Rheden geannuleerd

Foto: rheden.nieuws.nl

Door de huidige coronamaatregelen gaat de lege flessenactie niet door. De organisatie gaat in het nieuwe jaar kijken of er nog mogelijkheden zijn het dan alsnog te laten plaatsvinden.

Vanaf dinsdag 15 december tot in ieder geval dinsdag 19 januari is het Biljoenbad gesloten en zijn er geen trainingen, zwemlessen en andere zwemactiviteiten. Ook de grote finaledag van de flessenactie van zaterdag 19 december gaat niet door.

Lege flessen actie

Vanaf juni 2020 werd er door vrijwilligers van zwemvereniging PFC Rheden gewerkt aan de zogenaamde ‘lege flessenactie’.
Zodra het nieuwe zwembad, het Biljoenbad in Velp, in gebruik genomen kon worden nam PFC Rheden afscheid van het trainingszwembad De Dumpel, een zwembad waar PFC Rheden meer dan 15 jaar getraind heeft en zwemlessen verzorgd heeft.

Doorsparen voor 2021

Om het afscheid van De Dumpel niet stilletjes voorbij te laten gaan is de lege flessenactie bedacht. De mogelijkheden zijn gigantisch, als het bassin leeggepompt is, is er immers plek voor 200.000 flessen. Dit lijkt vanaf moment één al een onhaalbare opgave maar de kleine vereniging doet haar best er het maximale uit te halen in deze tijd.

Er zijn al diverse inzameldagen geweest en flessen thuis bewaard. PFC zou het waarderen wanneer u door blijft sparen totdat er een moment gevonden kan worden om de actie door te laten gaan in 2021.

lege statiegeldflessen

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden