Contractverlenging SW-medewerkers Presikhaaf Bedrijven Arnhem

“SW-medewerkers met een tijdelijk arbeidscontract bij Presikhaaf Bedrijven kunnen na afloop van hun derde tijdelijke arbeidscontract in aanmerking komen voor een dienstverband voor onbepaalde tijd.” Dat heeft het Algemeen Bestuur vandaag besloten. Voorafgaande aan het bestuursoverleg overhandigde de vakbond Abvakabo FNV, samen met 300 medewerkers, ruim 1100 handtekeningen aan het Algemeen Bestuur. 

Reden voor het aanpassen van het beleid is de betekenis voor mensen en de financiële consequenties voor gemeenten. De tijdelijke contracten van SW-medewerkers worden verlengd dan wel om gezet in een vast dienstverband. Het gaat om 160 tot 500 SW-medewerkers die met ondersteuning en begeleiding via Presikhaaf Bedrijven werkzaam zijn bij en voor werkgevers in de regio. Het besluit is door het Algemeen Bestuur in meerderheid van stemmen aangenomen. “Continuering van de dienstverlening naar werkgevers waarbij de medewerkers werkzaam zijn, speelde een belangrijke rol in de besluitvorming”, aldus een woordvoerder van Presikhaaf Bedrijven.
Tranen van blijdschap
Voorafgaand aan het bestuursoverleg van woensdag 19 november heeft de bedrijfsledengroep bij Presikhaaf samen met de vakbond Abvakabo FNV actie gevoerd voor dit besluit. Sluitstuk van de acties was de overhandiging van 1100 handtekeningen voorafgaand aan het overleg. In een verklaring geeft de vakbond aan erg tevreden te zijn met het besluit. “Medewerkers liepen huilend van blijdschap rond, omdat er een enorme last van hen is afgevallen.”
   
Participatiewet 
Het Algemeen Bestuur geeft tenslotte aan dat het dit besluit grondig heeft voorbereid. Door de invoering van de Participatiewet met ingang van 1 januari 2015 worden de gemeenten geconfronteerd met forse Rijksbezuinigingen in het sociale domein en staan voor een grote uitdaging om de nieuwe doelgroep onder de Participatiewet goed te kunnen bedienen. Het besluit past bij de regionale visie op de uitvoering de Participatiewet en andere beleidsterreinen in het sociale domein. Presikhaaf Bedrijven is een gemeenschappelijke regeling van elf gemeenten in de regio Midden Gelderland.    
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen