Activiteiten in bibliotheken Arnhem 22 t/m 28 november

Overzicht van de activiteiten georganiseerd in de bibliotheken en de bibliobus in Arnhem.

Maandag 24 november – 14.00 tot 15.00 uur 
Gratis rondleidingen in de Bibliotheek Centrum (Rozet)
Tijdens de rondleiding krijgen deelnemers uitleg over de nieuwe indeling van de Bibliotheek, de digitale catalogus en krijgen ze een kijkje achter de schermen. Er wordt ook een bezoek gebracht aan het Erfgoedcentrum waar de collectie van de Gelderland Bibliotheek te vinden is. De rondleidingen zijn gratis voor zowel leden als niet-leden. Wel dient men zich vooraf aan te melden via: www.bibliotheekarnhem.nl/activiteitenprogramma. 
Dinsdag 25 november – 13.30 tot 15.30 uur
Workshop E-books lenen bij de Bibliotheek
Voor iedereen die met het  E-book platform van de Bibliotheek aan de slag wil, is er de gratis workshop ‘E-books lenen bij de Bibliotheek’. Bibliotheekleden kunnen uit ruim 5.000 titels literaire romans, thrillers, kinderboeken, non-fictie en poëzie kiezen. Tijdens de workshop zal getoond worden welke mogelijkheden er zijn om e-books te lenen en lezen. Vragen of onduidelijkheden worden beantwoordt door een medewerker van de Bibliotheek.
Deelnemers nemen bij voorkeur hun eigen laptop, smartphone of tablet mee. Het is ook mogelijk een van de aanwezige computers van de Bibliotheek te gebruiken. De workshop vindt plaats in lokaal 4.26 op de vierde verdieping van Rozet aan de Kortestraat 16. De workshop is gratis voor zowel leden als niet-leden, aanmelden via: www.bibliotheekarnhem.nl/activiteitenprogramma is verplicht.
Dinsdag 25 november – 20.00 tot 22.00 uur
Lezing over Maarten ’t Hart in de Bibliotheek Centrum
Neerlandicus drs. Dick van der Klis geeft een lezing over Maarten ’t Hart. Tijdens de campagne Nederland Leest staat dit jaar Maarten ’t Hart centraal. Zijn roman, ‘Een vlucht regenwulpen’,  waarmee hij in 1978 doorbrak als auteur, is dit jaar het boek dat heel Nederland leest.
il96rgpudf2ky9g3ubxxat42t
Maarten ’t Hart (foto: Tessa Posthuma de Boer)
Neerlandicus drs. Dick van der Klis, oud-leraar Nederlands en al jarenlang medewerker van het Kritisch Literatuur Lexicon, zal over dit boek een lezing verzorgen. Hij zal niet alleen uitvoerig ingaan op allerlei aspecten van deze roman zoals de structuur, de verteltechniek en de thematiek, maar hij zal ook het boek in het overige werk van de auteur plaatsen. 
Kosten voor leden € 5,00 en voor niet-leden € 7,00. Inschrijven en meer informatie: www.bibliotheekarnhem.nl/activiteitenprogramma.
Donderdag 27 november – 10.00 tot 12.00 uur
Wekelijks inloopspreekuur voor vragen over de Nederlandse taal
Iedere donderdag is iedereen die de Nederlandse taal (beter) wil leren lezen en schrijven, van harte welkom in het Taalhuis van de Bibliotheek Arnhem. Het Taalhuis is er voor anderstaligen én voor mensen die hier geboren en getogen zijn. 
Eén op acht mensen in Arnhem is laaggeletterd, dat houdt in dat zij moeite hebben met de Nederlandse taal goed te lezen en schrijven. In Nederland is dit gemiddeld één op de negen. Daarom heeft de Bibliotheek Arnhem haar Taalhuis geopend. Het Taalhuis is voor iedereen die de Nederlandse taal (beter) wil leren lezen en schrijven.
pah643ftidw5cxb8052eey08e
Vrijwilligers zetten zich in om mensen op een laagdrempelige manier naar een hoger lees- en schrijfniveau te helpen. Het spreekuur vindt plaats in de centrale vestiging van de Bibliotheek Arnhem in Rozet (Kortestraat 16) bij de ingang van de Bibliotheek op de tweede verdieping. De toegang is gratis, en aanmelden is niet nodig.
Vrijdagmiddag 28 november – 15.30 tot 16.00 uur
Voorlezen voor peuters en kleuters
Voorlezen is leuk, voorgelezen worden nog leuker. Peuters en kleuters van harte welkom tijdens het wekelijkse voorleeshalfuurtje. De toegang is gratis en opgeven van tevoren is niet nodig. Bibliotheek Centrum (Rozet) en de Bibliotheek Kronenburg
Vrijdagmiddag 28 november – 16.00 tot 16.30 uur
Voorlezen voor peuters en kleuters
Voorlezen is leuk, voorgelezen worden nog leuker. Peuters en kleuters van harte welkom tijdens het wekelijkse voorleeshalfuurtje. De toegang is gratis en opgeven van tevoren is niet nodig. Bibliobus Schuytgraaf (omgeving Salamander)
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen