Filmmatinee ‘Citizen Architect, Samuel Mockbee and the Rural Studio’

Foto:

CASA Arnhem vertoont op vrijdag 21 november de documentaire ‘Citizen Architect, Samuel Mockbee and the Rural Studio’. De film begint om 16.00 uur in Showroom Arnhem en de toegang is gratis.

De gelauwerd architect Samuel Mockbee richtte in 1993 de Rural Studio op, een ontwerp- en bouwonderwijsprogramma waarbij studenten opvallende architectuur maken voor arme gemeenschappen in landelijk Alabama. Rural Studio verwierf wereldwijd bekendheid met 20K-Houses, woningen die voor een totaalsom van $20.000 zijn ontworpen en gebouwd.
Door Mockbees programma ervaren studenten wat het is om hun vaardigheden in te zetten ter verbetering van hun leefgemeenschap. Naast Mockbee zelf worden zijn directe collega’s geïnterviewd en komen mensen aan het woord die door hem beïnvloed zijn. Hierdoor gaat de film ook over de bredere discussie van de rol die architectuur heeft als het gaat over armoede, klassenonderscheid, ras, onderwijs, burgerschap en sociale verandering. 
De film ‘Citizen Architect, Samuel Mockbee and the Spirit of the Rural Studio’ laat zien dat Rural Studio over meer gaat dan architectuur en bouwen alleen.
Vrijdag 21 november, aanvang: 16.00 uur, zaal open 15.30 uur; afsluitende borrel: 17.15 uur; locatie: Showroom Arnhem, Kleine Oord 177; Entree: gratis! Meer info: www.casa-arnhem.nl en http://citizenarchitectfilm.com
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen