DE FINALISTEN – O68 prijs voor beeldende kunstenaars

Foto:

Op 2 november om 15 uur opent Art Gallery O-68 in Velp de tentoonstelling ‘DE FINALISTEN’ met werk van de drie finalisten van de ‘O-68 Prijs voor Nederlandse/Duitse Beeldend Kunstenaars’. Tijdens de opening van de expositie wordt de prijswinnaar bekend gemaakt. De tentoonstelling loopt tot en met zondag 14 december.

De ‘O-68 Prijs voor Nederlandse/Duitse Beeldend Kunstenaars’ is een grensoverschrijdend initiatief van Galeriehoudster Anne Mie Emons van het Velpse Art Gallery O-68. Met de prijs wil zij de ontwikkeling van de hedendaagse kunst stimuleren. Maar bovenal wil zij beroepskunstenaars ondersteunen in een periode waarin voor velen een kantelpunt in de carrière plaatsvindt. Beeldend kunstenaars die tussen 7 en 14 jaar geleden afstudeerden konden meedingen naar de prijs op voorwaarde dat zij geboren zijn, studeerden, wonen of werken in de Nederlandse provincies grenzend aan Duitsland, of in het aan Nederland grenzende ‘Regierungsbezirk Düsseldorf’. Aan de deelnemende kunstenaars werd gevraagd werk in te zenden en een plan te maken voor de aanwending van de prijs ten behoeve van de verdere professionalisering van haar/zijn beroepspraktijk. 
heidi-linck-black-substancecasper-verborg-performance-no
Links: O-68 Heidi Linck Black Substance; rechts: O-68 Casper Verborg Performance no.2
Jury en genomineerden
De vakjury, die bestaat uit Marcel Doorduin (docent ArtEZ), Klaus Ebbers (galeriehouder in Kranenburg, Duitsland) en Coen Vernooij (kunstenaar te Nijmegen), hebben het werk van de volgende kunstenaars genomineerd, die in aanmerking komen voor de O-68 Prijs:
Mariska de Groot is geïntrigeerd door de verschijnselen en de geschiedenis van “optisch geluid”. Ze ontwikkelt zelf instrumenten waarmee ze analoge van licht-naar-geluid installaties bouwt en performances geeft om het verschijnsel op zijn mogelijkheden en onmogelijkheden te onderzoeken.
Heidi Linck observeert spannende plekken in de openbare ruimte. Leegstaande ruimtes transformeert zij tot indringende pentekeningen. Steeds vaker ontwikkelt het werk zich tot omvangrijke ruimtelijke installaties op locatie.
Casper Verborg onderzoekt in zijn trefzeker geschilderde schilderijen de mogelijkheid en de onmogelijkheid van het vertellen van verhalen via schilderkunst.
Op 2 november wordt bekend gemaakt aan wie van deze drie gedreven kunstenaars de prijs overhandigd zal worden. Op de expositie die daarbij door de juryleden geopend wordt, is werk van alle drie de genomineerden te zien. De winnaar van de prijs ontvangt een bedrag van 10.000 euro.
Informatie
Expositie DE FINALISTEN; Art Gallery O-68, Oranjestraat 68, 6991 SG Velp (Gld); Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 14.00 – 17.00 uur en op afspraak (tot en met 14 december 2014); www.gallery-o-68.com
Foto header: O-68 Mariska de Groot Cinechine
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen