KOM kijken weken

Foto:

KOM Gelderland is een uniek project voor mensen met een beperking. KOM: Kunst Ontmoeten Meedoen, Gelderland. Kortweg KOM Gelderland. Tot en met 31 oktober zijn er bij KOM Gelderland de KOM kijken dagen, om iedereen met een zorgachtergrond gratis kennis te laten maken met professioneel kunstaanbod.

Van een les bij de muziektheatergroep Het Apeldoornse Schaep bij Markant te Apeldoorn tot het bezoeken van de voorstelling van jongeren met en zonder een beperking van de Lindenberg Nijmegen tot een kennismakingsochtend bij het re-integratieproject KunstWerk voor iedereen met een Wajong en of bijstandsuitkering van Kunstbedrijf Arnhem. De samenwerkende partners zijn Markant, Kunstbedrijf Arnhem, Cultura, de Lindenberg, Boogie Woogie, Cultuurkust, De Onderwijsspecialisten en Cultuurmij Oost. KOM Gelderland wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Cultuurparticipatie.
Over KOM Gelderland
KOM Gelderland staat voor structurele, toegankelijke en professionele kunsteducatie voor iedereen met een zorgachtergrond. Onder zorgachtergrond wordt iedereen, van jong tot oud, met bijvoorbeeld een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, een psychosociaal probleem of een psychiatrische stoornis verstaan. KOM Gelderland is een samenwerkingsverband van zes culturele centra met twee provinciale partners die de krachten hebben gebundeld om de gezamenlijke doelstelling te verwezenlijken; Toegang tot professionele kunsteducatie voor iedereen met een zorgachtergrond in de provincie Gelderland. Voor structurele toename van kunstparticipatie en integratie in de maatschappij voor iedereen met een zorgachtergrond in de gehele provincie Gelderland.
Samenwerken
De overkoepelende organisatie van KOM Gelderland zorgt voor één gezicht en één centraal loket. De lokale opzet, iedere KOM partner heeft een eigen afdeling, zorgt voor optimale bereikbaarheid, laagdrempeligheid en houdt rekening met de lokale cultuur. Daarnaast zijn er concrete samenwerkingsverbanden in iedere regio en kan elke KOM afdeling goed vraag en aanbod op elkaar af stemmen en aan laten sluiten bij de reeds eigen lopende projecten en zorgt KOM Gelderland dat de zes centra en de provinciale partners elkaars expertise, en kennis en kunde benutten en uitwisselen.
Blijven ontwikkelen
KOM Gelderland staat voor een begrip wat kunsteducatie en kunstparticipatie voor iedereen met een zorgachtergrond in de gehele provincie Gelderland breed toegankelijk maakt. Daarnaast zal KOM Gelderland, door de intensieve samenwerking van de partners, eindeloos blijven ontwikkelen door de waarborging en beschikbaarheid van elkaars netwerk en kennis en kunde. 
Informatie
Voor meer informatie van concreet kunstaanbod voor iedereen met een zorgachtergrond op iedere lokale afdeling tot inspiratievolle kunstprojecten van alle KOM partners ga naar de website: www.komgelderland.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen