Kinderboekenweekconcert Feest! (6+)

Foto:

Hoera, de Kinderboekenweek bestaat in 2014 zestig jaar! En dat wordt van 1 tot en met 12 oktober in het hele land groots gevierd. Op zondag 5 oktober wordt het jubileumfeest gevierd met twee optredens, één in Arnhem en één in Nijmegen.

Het thema van het jubileum is Feest! Want feesten, dat kunnen ze in kinderboeken maar al te goed: denk maar aan verjaardagen, Sinterklaas, Suikerfeest of schoolfeesten. Het Gelders Orkest bouwt naar een verhaal van de bekende kinderboekenschrijver Jacques Vriens een eigen jubileumfeest met een spetterend kinderconcert. 
Jacques’ verhaal en de klanken van de instrumenten van de musici, zijn de rode draad in het programma. Voor, tijdens en na het concert is er van alles te beleven! Kom kijken in de instrumententuin, boeken kopen op de boekenmarkt, zingen en dansen, en nog veel meer! Het wordt één groot Feest!  
Dirigent: Frans Aert Burghgraef; Tekst/ script: Jacques Vriens; Acteurs: Albert Klein Kranenburg en Tom Jaspers of Baue van Leyden (Theater Sonnevanck); Regie: Flora Verbrugge (Theater Sonnevanck); Choreografie: Nada Belada; Dans: leerlingen van Kaliber Kunstenschool; Arrangeur: Marinus Degenkamp  
Het Kinderboekenweekconcert is ontwikkeld in samenwerking met Het ***** Symfonieorkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Theater Sonnevanck, De Nationale Kinderboekenweek, Codarts en Introdans.  
Zondag 5 oktober
Arnhem, Musis Sacrum, 11.00 uur, met extra Feestprogramma; Volwassene € 19,- | kind € 9,- (Mede mogelijk gemaakt door Teijin Aramid) 
Nijmegen, De Vereeniging, 16.00 uur, met extra Feestprogramma; Volwassene € 19,- | kind € 9,-(Mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Het Gelders Orkest)     
Kijk voor actuele informatie op www.hetgeldersorkest.nl   
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden