Op Reis tijdens Open Monumentendag Arnhem

In het weekend van 13/14 september vindt in Arnhem Open Monumentendag plaats. Het landelijk thema is dit jaar Op Reis. De organisatie in Arnhem richt zich op de aantrekkingskracht die de stad heeft gehad op mensen van buiten: Trekpleister Arnhem.

Operation Market Garden is één van de redenen waarom men bijvoorbeeld van heinde en verre naar de stad komt. In het jaar van Liberation Route Europe heeft deze geschiedenis – die Arnhem nog steeds tekent – vanzelfsprekend de aandacht. Niet alleen toeristen trekken naar Arnhem, de stad had ook een aantrekkingskracht op gepensioneerde oud-Indiëgangers. Ook het mobiele erfgoed van de stad krijgt ruim aandacht.
Tijdens de twee dagen zijn er veel monumenten in de stad geopend, maar vinden ook nieuwe openingen plaats. Zo worden op zaterdag het eerste en enige Trolleybusmuseum Arnhem en het Rolls Royce en Bentley museum geopend. Met bus 22 kan zondag een route worden gereden van Arnhem naar Velp.
wevlmxdxvmsl6ybg5jfvbl3o0
Bus 22 rijdt tussen Arnhem en Velp
Op zondag is er een programma in Bronbeek over de reizen van en naar Indië. In park Sonsbeek is ook een activiteiten programma opgesteld. Gebouwen die zaterdag en/of zondag geopend zijn, zijn onder meer het Provinciehuis, het Stedelijk Gymnasium, het Stadhuis, Eusebius en Huis Zypendaal. Er is een wandeling over de singel en er kan worden gevaren op de Rijn.
el0rasujbsgc9zgdrhzg0dmpf
“De Beek”, kijk voor activiteiten op: www.bezoekerscentrumsonsbeek.nl 
Informatie
Centraal infopunt op beide dagen is Café Brasserie Dudok, Koningstraat 40; zaterdag 13 sept. van 12.00 tot 17.00 uur en zondag 14 september van 10.00 tot 16.00 uur. In het café is overigens de tentoonstelling ‘Liberation Route’ te zien. 
Tijdens Open Monumentendag is alles gratis, tenzij dit anders is vermeld. Kijk voor de meest actuele informatie op: www.openmonumentendagarnhem.nl
Ook in de buurgemeenten Rozendaal en Rheden is een uitgebreid programma tijdens Open Monumentendag 2014, kijk voor meer informatie op: www.erfgoedrheden.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden