‘Gypsy voice’ in Menno van Coehoornkazerne

Foto:

Op donderdag 11 september geeft zigeunerensemble La Manouche een acte de présence in het Cultuurcafé van de Menno van Coehoornkazerne te Arnhem. Het optreden begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 10,00. 

La Manouche is vooral bekend vanwege haar gepassioneerde live performance. Met warme gitaarklanken en hartverscheurende liederen uit de Roma- en Sinti cultuur wordt de luisteraar meegevoerd met de zigeunerkaravaan. Tijdens een concert waant men zich aan het kampvuur bij de woonwagen. Sentiment, passie en weemoed zijn veelal bezongen onderwerpen.
 
Als enige Nederlandse groep is La Manouche vermeld in het verzamelalbum ‘Gypsy Voices songs from the Romani soul’. Dit mondiaal uitgegeven boekwerk/cd kwam uit in 2012 en beschrijft de wereldtop van zigeunerzang. 
 
Het repertoire van La Manouche is een melange van swing á la Django Reinhardt, csardas en rumba flamenca. Het geluid kenmerkt zich door geraffineerd samenspel van de twee gitaren aangevuld met de schilderachtige stem van Mouché Palts: als geen ander kan hij het hart van de luisteraar beroeren. Het virtuoze snarenwerk is van gitarist Manito en sinds een jaar maakt klarinettist Roelof Posthumus ook deel uit van de groep. Zijn tot de verbeelding sprekende  improvisaties zijn een verrijking voor de muziek van La Manouche.
Het Cultuurcafé van de Menno van Coehoornkazerne is een sfeervol podium waarbij de het publiek dicht op de artiest zit. De aanvang is van het optreden is 20.00 uur en de entree is € 10,00. Meer info of reserveringen: 026- 3537758 of check de site: www.kunstbedrijfarnhem.nl; Meer informatie over La Manouche: www.lamanouche.nl
Donderdag 11 september 2014; La Manouche / gipsy traditionals & swing a la Django Reinhardt; Cultuurcafé  Menno van Coehoornkazerne, Kazerneplein 6 – 1 6822 ET  Arnhem.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden