The Etta James Experience afsluiter Park Open 2014

Foto:

Zondag 24 augustus wordt het seizoen Park Open afgesloten door de Arnhemse formatie The Etta James Experience. Op de 13e en laatste editie zijn hét huiskamerfestival van Arnhem, Muziek bij de Buren met Esk-esquere en New Blue Moon en Young Talent Stage met de zangeressen Julia en Lucy te gast. Park Open start om 14.00 uur, de toegang is gratis.

In The Etta James Experience hebben ervaren muzikanten uit Oost-Nederland hun krachten gebundeld. Stralend middelpunt is zangeres Floor Kraayvanger, Arnhems’ eigen ‘grand lady of soul, rock and rhythm & blues’. Floor is al jaren een enorme fan van Etta James. Niet alleen om haar indrukwekkende stem maar zeker ook om Etta’s vermogen om in allerlei stijlen uit te blinken. 
Park Open is op hun beurt enorme fan van Floor, die met deze indrukwekkende formatie eindelijk kan laten zien wat ze in haar mars heeft. Haar vocalen en performance komen helemaal tot hun recht bij dit project. 
Aangestoken door het enthousiasme en de spirit van Floor, staat de gedreven en super-gemotiveerde band, met een maar liefst vier man sterke blazerssectie, garant voor de spetterende kers op de taart.
Muziek bij de buren: Esk-Esque + New Blue Moon
Muziek bij de buren is hét huiskamerfestival van Arnhem. Op 14 december 2014 vindt de tweede editie plaats in diverse huiskamers in Arnhem. Een voorproefje van wat Muziek bij de buren te bieden heeft bij Park Open met Esk-Esque en New Blue Moon.
Esk-esque
Esk-esque speelt de blues alsof hij rechtstreeks uit de katoenvelden komt lopen. Met zijn authentieke gitaarspel brengt hij de oude delta-blues tot leven. Bezoedelde verhalen vertelt door een kronkelende stem. De muziek brengt je naar een wereld vol huichelachtig samenspel tussen geliefden en de duivel trekken voorbij, verlaten stations waar de trein steevast voorbij blijft rijden of waar de tijd terug gedraaid wordt naar het moment voor een moord.
New Blue Moon
New Blue Moon voert vier muzikanten terug naar de essentie van het muziek maken. Frank, Frank, Harry en Henk verdienden al jarenlang hun sporen in diverse bands van uiteenlopend pluimage, maar delen hun liefde voor een goede song. En dat laten zij horen. Met niet meer dan een contrabas, twee akoestische gitaren en vier zangstemmen spelen zij de nummers die hen na aan het hart liggen. Van fifties tot nu, van Beatles tot Stones en van country tot blues.
Young Talent Stage: Julia en Lucy
Jonge talentvolle muzikanten of bands presenteren zich op de Ronde Weide en spelen zich letterlijk in de kijker op een speciaal ingericht podium op de Ronde Weide. De zes geselecteerde muzikanten en bands tot 21 jaar doen bij het Park Open Young Talent stage ervaring op door middel van bandcoaching, workshops en het optreden op de wei. Vandaag Julia en Lucy. Julia & Lucy zijn nog jong, 16 jaar en zo talentvol, volgens hun moeder. Op de middelbare school in Druten doen ze al mee aan de popavonden maar verdienen een groter publiek en podium.
Kids
Voor de kinderen wordt er ook weer van alles georganiseerd. De kinderen kunnen ‘speulen’ bij Kinderatelier XieXie of naar de creatieve knutselworkshops op de Speulwei. Het thema van de workshop is deze keer: “Holy smoly”. 
Zondag 24 augustus ben je vanaf 14.00 uur welkom op de Ronde Weide in Park Sonsbeek voor Arnhem’s zonnigste feestje: een heerlijke zomerse zondag bij Park Open. Kom met openbaar vervoer, op de fiets of lopend en houd je hond(en) aan de lijn. De entree is gratis!
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden