Movies that matter On Tour – Night of Silence 

Foto:

Focus Filmtheater Arnhem vertoont op woensdag 23 april om 19:00u. in de reeks Movies that Matter on Tour de film NIGHT OF SILENCE waarin een piepjonge Turkse bruid op haar veel oudere man wacht. Al snel blijkt dat beiden niet voor dit huwelijk gekozen hebben. 

Movies that Matter on Tour is een landelijk film-en-debat-programma waarin een aantal filmtheaters samenwerken met lokale Amnesty-afdelingen. Eens per maand wordt een (nog niet in Nederland uitgebrachte) film vertoond waarin een mensenrechtenkwestie aan de orde komt. Na de film is er een zaalgesprek met twee antropologen: Edien Bartels en Emine Igdi. 
Een piepjonge, maar prachtige Turkse bruid wacht in de bruidskamer op haar kersverse echtgenoot. Hij had haar opa kunnen zijn. Vol angst ziet de tiener de ongewone huwelijksnacht tegemoet. Maar dan lijkt ook de bruidegom niet te hebben gekozen voor deze situatie. Om een bloedvete tussen twee families te beëindigen zijn de twee tot elkaar veroordeeld. Met het gloren van de ochtend is het de vraag of zij hebben kunnen waarmaken wat er van hen verwacht werd. Een poëtisch, subtiel geacteerd drama over de tradities rond een gearrangeerd huwelijk.
Regisseur: Reis Çelik; Turkije 2012, 91 min. Turks gesproken, Engels ondertiteld.  
Na de film is er een zaalgesprek met Dr. Edien Bartels, antropologe en als docent en onderzoeker verbonden aan de VU. Zij heeft onderzoek gedaan naar conflicten met een culturele achtergrond, o.a. gearrangeerde huwelijken. Ook te gast is antropologe Emine Igdi, afkomstig uit Turks Koerdistan en kenner van de Turkse samenleving en gearrangeerde, huwelijken.
Toegangsprijs bedraagt € 8,-, Met een F-pas krijg je € 2,- korting op de reguliere toegangsprijs. Er wordt geen korting op korting gegeven. Kaarten kunnen kosteloos worden gereserveerd en aangekocht worden via www.focusarnhem.nl; Focus Filmtheater, Korenmarkt 42, 6811 GW Arnhem
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen