Nederland op slot maar de bibliotheek blijft open

Foto: Rozet

Ons land heeft sinds zondag 19 december weer te maken met een harde lockdown, maar de bibliotheken mogen openblijven. De Nederlandse overheid ziet de bibliotheek als essentiële dienstverlener.

De meeste vestigingen van de bibliotheek Rozet blijven open. Enkele kleinere vestigingen zijn dicht vanwege de sluiting van het dorpshuis waarin deze bibliotheek is gevestigd. Op de website Rozet/corona staan de actuele coronamaatregelen van de bibliotheek.

Hulp bij aanvragen (booster)vaccinatie

De bibliotheek biedt hulp aan mensen die online een afspraak voor een (booster)vaccinatie willen maken, of een coronatoegangsbewijs willen aanvragen. Voor deze, en andere vragen over de digitale overheid kan iedereen terecht bij een Informatiepunt Digitale Overheid. Kijk naar de locaties en openingstijden. Wil of kun je met je digitale vraag niet naar de bieb komen? Bel dan de digitale hulplijn van Rozet: 026- 354 31 00 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 20.00 uur; zaterdag tussen 8.30 en 17.00 uur; zondag tussen 13.00 en 17.00 uur).
De activiteiten op het gebied van taal- en digitale vaardigheden gaan waar mogelijk door, zoals het Taalcafé en computercursussen. De bibliotheek zorgt ervoor dat dit veilig kan. Alle andere activiteiten voor volwassenen en kinderen zijn tot nader order geannuleerd.

Studieplekken

Is het thuis te druk? In de bibliotheek kun je nog steeds rustig werken en studeren. Er zijn werk- en studieplekken op anderhalve meter afstand. Neem bij de ingang van de bibliotheek een winkelmandje mee zodat de bibliotheek het maximaal aantal bezoekers goed kan controleren. Natuurlijk kun je in de bibliotheek ook gewoon boeken, cd’s, tijdschriften en andere materialen lenen. Voor de taalontwikkeling van kinderen is het goed om te blijven (voor)lezen nu de scholen dicht zijn. Haal een fijne stapel boeken in huis voor tijdens de lockdown.

Online aanbod

Kijk ook eens naar het online aanbod van de bibliotheek, zoals e-books, online cursussen, voorleesfilmpjes en luisterboeken.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen