Drie online masterclasses Toekomst van de paardensector

Foto: HVHL

Studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp organiseren op 21 december en 12 en 13 januari drie inspirerende online masterclasses over de Toekomst van de paardensector.

De thema’s zijn: werken met sensoren om blessures te voorkomen, de duurzame toekomst van de paardenhouderij en stressvrij wedstrijd rijden.

Voor deze avonden hebben zij bekende experts uit het werkveld aangetrokken, zoals prof.dr. Marianne M. Sloet van Oldruitenborgh-Oosterbaan. Deze masterclasses zijn opgezet om belangstellenden uit de paardensector tools te geven voor een toekomstbestendige bedrijfsvoering.

Sensing the Change – 21 december 19.30 uur, online

Sensoren worden veel gebruikt bij het trainen van paarden. Met de data van deze sensoren kunnen blessures worden voorkomen. Experts op het gebied van paardengezondheid prof.dr. Marianne M. Sloet van Oldruitenborgh-Oosterbaan en Aagje Hardeman vertellen over de laatste stand van zaken en beantwoorden vragen.

How sustainable is keeping a horse? 12 januari 19.00 uur, online

In deze masterclass leren deelnemers hoe zij kunnen werken aan een duurzamere manier van paarden houden. Daarbij krijgen zij advies van ervaringsdeskundigen Johanna Catani en Carolien Kwekkeboom. Deze masterclass wordt mede georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en paardenvoerfabrikant PAVO en is gratis bij te wonen.

Clear mind, perfect ride 13 januari 18.00 uur, online

Ruiters die thuis klaar denken te zijn voor een wedstrijd, maar tijdens het moment suprème worden overvallen door stress, doen er goed aan om deze masterclass te volgen. Sanne Beijerman, Grand-Prix ruiter en sportpsycholoog, vertelt over stress tijdens wedstrijden en hoe hiermee om te gaan.

Tickets bestellen

Tickets voor deze Engelstalige online masterclasses zijn te bestellen via de volgende link: https://www.eventbrite.nl/o/hvhl-equine-masterclasses-37714122713.
Voor meer informatie: [email protected].

Over Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL)

Welkom bij de duurzaamste hogeschool van Nederland, waar studenten met passie en kunde leren bouwen aan een betere wereld. Het onderwijs wordt ondersteund door toegepast onderzoek op het gebied van circulaire landbouw, water, gezonde voeding en biodiversiteit. Studenten, onderzoekers en docenten doen samen met partners uit het werkveld kwalitatief hoogwaardig praktijkgericht onderzoek. Zo leiden we innovatieve en praktische professionals op die op een zinnige manier bijdragen aan de toekomst. Zowel in eigen land als over de grenzen heen.
Hogeschool Van Hall Larenstein verzorgt diverse bachelor- en (professional) master-opleidingen, associate degrees en cursussen en verricht toegepast onderzoek vanuit onderwijslocaties in Leeuwarden en Velp. Ga voor meer informatie naar www.hvhl.nl.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen