Zomerse Arnhemse Uitnacht trekt duizenden bezoekers

Foto: Arnhemse Uitnacht

Meer dan 200 instellingen, makers, kunstenaars en artiesten in de stad presenteerden gisteravond voorstellingen, rondleidingen, exposities, workshops, lezingen en andere ontmoetingen.

De organisatie telde duizenden bezoekers en vele ‘uitverkochte’ voorstellingen op deze aangename nazomeravond. De volgende Arnhemse Uitnacht staat gepland voor vrijdag 28 januari 2022.

Get Lucky

De beiaardier van het Eusebius carillon gaf gisteravond om klokslag 19.30 uur het muzikale startschot met Get Lucky van Daft Punk vs. The Doobie Brothers, gelijktijdig met uitvoeringen van dit vrolijke nummer op alle andere deelnemende locaties in de binnenstad. Daarna ging het programma in de cultuurhuizen en in de stad van start.

Feestelijke sfeer

Deze zomereditie van de Arnhemse Uitnacht trok veel bezoekers. Sommige activiteiten waren zó in trek dat het maximale aantal bezoekers in no time werd bereikt. Het heerlijke nazomerweer heeft daar ongetwijfeld aan bijgedragen; de sfeer was feestelijk en vrolijk.

Nieuwe deelnemers

Nieuwe deelnemers van deze Uitnacht waren o.a. De Melkfabriek, Dit is Kunst, Theater de Leeuw, Het Blauwe Veld en Club Rembrandt. Vanzelfsprekend deden vertrouwde Uitnacht-locaties zoals Dudok, Rozet, Musis, Huis Oostpool, Eusebius,  LuxorLive, circa…dit, Focus Filmtheater Arnhem, Posttheater, Collectie.De.Groen, Theater aan de Rijn, HOPP (Kortestraat 27), Willemeen en Flor de Fango ook weer mee.

De volgende (reguliere winter-)editie van de Arnhemse Uitnacht staat gepland voor vrijdag 28 januari 2022.

Cultuur Netwerk Arnhem

De Arnhemse Uitnacht is een initiatief van de stichting Cultuur Netwerk Arnhem, waarvan de grootste culturele instellingen van de stad lid zijn. De Arnhemse Uitnacht komt tot stand door bijdragen van de deelnemende kunstenaars, organisaties en instellingen. Samenwerkingspartners: Gemeente Arnhem, Provincie Gelderland, Ondernemersfonds Arnhem, Prins Bernhard Cultuurfonds, De Kempenaer Advocaten en Vrienden van Theater.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden