Zomer in het Openluchtmuseum Arnhem

jul 06 , 9:05 Kunst&Cultuur
zomeravonden in het openluchtmuseum nederlands openluchtmuseum
Van 27 juli tot en met 11 augustus is het Openluchtmuseum elke avond geopend met een feestelijk programma op verschillende locaties in het museumpark.
Kom dan de zomeravond genieten in een prachtige omgeving boordevol natuur en geschiedenis.

Beleef de Zomeravonden

Tijdens de Zomeravonden in het Openluchtmuseum is er van alles te doen. Het feestelijke avondprogramma speelt zich af in de sfeervolle setting van het museumpark. Gooi een balletje op de jeu de boules baan of laat je betoveren door de goochelaar. Prikkel al je zintuigen tijdens de Zintuigenroute door het museum: leer alles over kruiden en planten tijdens de wildplukwandeling, waag een dansje bij de platenbus en kom in de festivalsferen op het Picknickplein. Je komt ogen en oren te kort.
zomeravondenopenluchtmuseum 33jpgcrop 27231639mediaclass cinemascopee6f36d70aa24d29c18db8a45fb320ac6fa6928e3d18b1dd86b33d1e76fa4e38419e24a92

Eten en drinken

Naast de vele activiteiten kun je tijdens de Zomeravonden ook lekker eten en drinken. Prikkel je smaakpapillen, terwijl je geniet van (live) muziek en gezelligheid in het museum. Ze hebben de fijnste foodtrucks uitgezocht, waarbij je kunt genieten van overheerlijk eten. Bovendien kun je bij de bar terecht voor een verfrissend drankje of een speciaalbiertje uit de eigen brouwerij van het museum.

Toegankelijkheid

Het Nederlands Openluchtmuseum en de historische gebouwen zijn toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. Het museumpark is echter gelegen op heuvelachtig terrein en niet alle paden zijn verhard, waardoor sommige plaatsen vooral bij regenachtig weer moeilijker bereikbaar zijn. Bij droog weer is het voor iedere rolstroelgebruiker mogelijk om vrijwel het hele museumpark te bezoeken.

Praktische informatie

  • De Zomeravonden in het Nederlands Openluchtmuseum aan de Hoeferlaan 4, 6816 SG, Arnhem vinden plaats van 27 juli tot en met 11 augustus, van 16.00 tot 21.00 uur.
  • Route met OV en auto lees je hier .
  • Het museumpark is tijdens deze avonden geopend met een aangepast programma, daarom zijn niet alle locaties in het museum geopend.
  • Voor de Zomeravonden geldt een speciaal tarief van €10,- voor volwassenen en kinderen vanaf vier jaar. Kinderen tot en met drie jaar mogen gratis mee naar binnen.
  • Tickets kun je hier bestellen .