Op vrijdagmiddag 9 mei treedt Ernst Jansz op in de Kumpulan van Museum Bronbeek met zijn nieuwe boek en cd 'Een liefdeslied'.
"Liefdesverhalen zijn belangrijk. Ze geven hoop en tonen ons het mooiste dat de mens te bieden heeft," aldus Jansz.
Voorlezen en spelen
Ernst Jansz’ nieuwe cd 'Een liefdeslied' vormt de soundtrack bij zijn gelijknamige nieuwe boek. Tijdens zijn optreden in Bronbeek leest Ernst stukken voor uit zijn boek en speelt hij de bijbehorende liedjes met zijn vaste begeleidingsband. Een liefdeslied vertelt het verhaal van Rudi en Jopie, de ouders van de schrijver. Hun liefdesgeschiedenis speelt zich af tegen het decor van belangrijke politieke gebeurtenissen: de Tweede Wereldoorlog en de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog.
"Liefdesverhalen zijn belangrijk," licht Jansz toe, "want de liefde is het mooiste dat de mens te bieden heeft. Juist in tijden van duisternis laat de liefde zich vaak in haar schitterendste gedaantes zien en sterkt zij ons in onze hoop, ons hartstochtelijk verlangen, dat alles uiteindelijk goedkomt."
Ernst Jansz wordt begeleid door Guus Paat, gitaren, en Richard Wallenburg, bas.
Ernst Jansz
In de jaren zestig en zeventig speelde Ernst Jansz (1948) bij CCC Inc. en de Slumberlandband, om vervolgens als oprichter, toetsenist en zanger van Doe Maar grote bekendheid te verwerven. Na de opheffing van Doe Maar ontwikkelde hij zich als schrijver en sindsdien brengt hij zijn boeken met begeleidende soloalbums uit: 'Gideons droom' en 'De overkant' (over zijn Indische achtergrond), 'Molenbeekstraat' (over zijn ouderlijk huis), 'Dromen van Johanna' (vertaalde liedjes van Bob Dylan), 'De Neerkant' (over de sixties en seventies) en dan nu 'Een liefdeslied'.
Programma
Goed om te weten
· De lezing vindt plaats in de Kumpulan aan de Velperweg 147, Arnhem. (Let op, de Velperweg is gedeltelijk afgesloten. Gebruik navigatie of volg de borden.)
· Toegang tot de lezing is gratis.
· Het is noodzakelijk om aan te melden via: [email protected]
· Ook naar het museum? Koop dan een kaartje bij de receptie.
· Het museum, tehuis en de Kumpulan zijn toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Hulphonden zijn welkom.
· Ook lunchen of dineren in het café-restaurant Kumpulan? Vergeet dan niet ruim van te voren te reserveren via: [email protected].