‘Un Métier Sérieux’ in Focus met aansluitend zaalgesprek

Foto: Focus Filmtheater

Op zondag 14 april vertoont Focus Filmtheater het Franse drama ‘Un Métier Sérieux’ (over een groep leraren op een middelbare school).

Aansluitend is er een zaalgesprek met Patricia Veldhuis, hoofdredacteur van NRC en auteur van het boek ‘Wie wil er voor de klas?’. Veldhuis signaleert dat het docentschap prachtig én zwaar is en het lerarentekort alarmerend. Wat moet er gebeuren om dit tegen te gaan?Focus

Zaalgesprek

Patricia Veldhuis, woonachtig in Arnhem, is hoofdredacteur van NRC. Als journalist verdiepte ze zich jarenlang in het thema onderwijs. Voor haar artikelen in NRC werd ze drie keer genomineerd voor de Nationale Prijs voor de Onderwijsjournalistiek. Om van binnenuit iets over ons onderwijs te kunnen zeggen, deed Veldhuis praktische ervaring op als speciale stagiaire in het onderwijs. Ze liep mee op de Witte Vlinder in Arnhem (primair onderwijs) en gaf les op Het Rhedens Lyceum in Rozendaal (voortgezet onderwijs). Daarover schreef ze het boek ‘Wie wil er voor de klas? Wat er misgaat in het onderwijs en hoe het beter kan’.

‘Un Métier Sérieux’

‘Un Métier Sérieux’ is een realistisch en humoristisch drama over de vele uitdagingen van het leraarschap, waarin doctoraalstudent Benjamin aan de slag gaat als wiskundeleraar op een middelbare school in een achterstandswijk. Hij ontdekt al snel hoe veeleisend deze baan is. Met Franse topcast van onder anderen François Cluzet en Adèle Exarchopoulos.

Praktische informatie

  • ‘Un Métier Sérieux’, met aansluitend zaalgesprek, speelt op 14 april om 19.00 uur in Focus Filmtheater.
  • Focus Filmtheater is aan het Audrey Hepburnplein 1, 6811 EH Arnhem.
  • Voor meer informatie check de website , bel 088 1900666 (van maandag-vrijdag 9.00-17.00 uur) of mail naar: [email protected].
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen