Filmklassieker met livemuziek in Focus op 10 april

Foto: Focus Filmtheater

Regelmatig zijn er in Focus Filmtheater filmklassiekers te zien met livemuziek. Op woensdag 10 april om 19.30 uur is er een speciale voorstelling van Walter Ruttmans grandioze zwijgende film ‘Berlin, die Sinfonie der Grossstadt’ uit 1927.

Filmjournalist Kevin Toma geeft een inleiding en voorziet de film van live pianomuziek.

‘Berlin, die Sinfonie der Grossstadt’

Walter Ruttmans knap gemonteerde film ‘Berlin, die Sinfonie der Grossstadt’ kan beschouwd worden als een veelzijdig document van de stad Berlijn, die overduidelijk bruist van leven. De film volgt het verloop van een lentedag in Berlijn, van ’s ochtends tot ’s avonds, zonder zich aan bepaalde personages te binden. Je ziet lege straten, de eerste arbeiders op weg naar hun werk, de trams die uit een hangar worden gereden. Later onder meer een opstootje op straat en ’s avonds het uitgaansleven, de cabarets. Naast een fraai spel met filmische middelen biedt ‘Berlin, die Sinfonie der Grossstadt’ een boeiende weergave van een voor eeuwig verloren gegane realiteit.Berlin

Déjà vu: de metropool

Berlin, die Sinfonie der Grossstadt is onderdeel van de reeks Déjà vu: de metropool, bestaande uit zes klassiekers die zich afspelen in een wereldstad. Verder te zien in deze reeks: Ladri di biciclette (17 apr), Blow Up (24 apr), The Third Man (15 mei), Playtime (22 mei) en King Kong (29 mei).

Praktische informatie

  • ‘Berlin, die Sinfonie der Grossstadt’ speelt in Focus Filmtheater met live pianomuziek op woensdag 10 april om 19.30 uur.
  • Meer info en tickets: www.focusarnhem.nl.
  • Focus Filmtheater is aan het  Audrey Hepburnplein 1, 6811 EH Arnhem.
  • Telefoon: 088 1900666 (maandag-vrijdag 9.00-17.00 uur); mail naar [email protected].
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen