‘Met de beste bedoelingen’ door Thijs van de Meeberg in het Posttheater

Foto: Anneloes van den Adel

Cabaretier Thijs van de Meeberg komt naar het Posttheater met een bijzondere voorstelling: ‘Met de beste bedoelingen’. Deze show belicht de persoonlijke reis van Thijs terwijl hij de vrede koestert en de nalatenschap van zijn Arnhemse overgrootvader in ere houdt.

Op 11 november kan het Arnhemse publiek de try-out van ‘Met de beste bedoelingen’ bijwonen in het Posttheater.

Verjaardag groots vieren

In de voorstelling verkent Thijs van de Meeberg wat individuen kunnen bijdragen aan het behoud van vrede. Hij besluit zijn verjaardag groots te vieren en nodigt zowel zijn jeugdvrienden van het Brabantse platteland als cultuurcollega’s uit de Randstad uit. Ook zijn gescheiden ouders, wetenschappelijke zus en spirituele zus maken deel uit van het feest. Maar loopt alles zoals gepland?

Ontroerend en bijzonder

Een ontroerend aspect van het verhaal is de herinnering aan zijn overgrootvader Douwe Meijer, die in de Tweede Wereldoorlog actief was in het verzet en na een aangrijpende reis door verschillende concentratiekampen in april 1945 overleed. Douwe Meijer runde een antiekzaak aan de Jansbinnensingel in Arnhem, waar zijn vrouw de zaak draaiende hield. Ook de moeder van Thijs groeide hier op.
Bijzonder is de afscheidsbrief die Douwe Meijer aan zijn vrouw en kinderen schreef en die hij op transport uit de trein gooide. Deze brief, door het gebrek aan een potlood, bevat gaatjes in de vorm van letters. Houd je de brief tegen het licht, dan verschijnen de woorden als een ontroerend eerbetoon aan zijn dierbaren. De brief is te zien in het Airborne Museum.

Band tussen heden en verleden

Mis deze unieke voorstelling niet, waarin Thijs van de Meeberg op inspirerende wijze de band tussen het heden en het verleden verkent, terwijl er ook een stukje Arnhemse geschiedenis tot leven komt op het podium van het Posttheater. Thijs wordt geroemd om zijn slimme verhaalstructuur en grote improvisatietalent. Een sympathieke, oprechte en vurige cabaretier die zijn publiek de hele avond blijft verrassen. Bovenkant formulier

Praktische informatie

Voorstelling: Thijs van de Meeberg: ‘Met de beste bedoelingen’ in het Posttheater in de Rosendaalsestraat 27, 6824 CA Arnhem.
Datum: 11 november om 20.30 uur
Kaartverkoop via posttheater.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen