Arnhems pop-up collectief maakt prentenboek over Feestaardvarken

Foto: Rosa Helldorfer en Sebastiaan Mets

Het Feestaardvarken van kunstenaar Florentijn Hofman, dat Koninklijke Burgers’ Zoo aan de stad schonk, is tijdelijk in onderhoud. In afwachting van zijn nieuwe standplaats, komt het imposante beeld tot leven in een prentenboek voor alle leeftijden.

Dat is dankzij de kunstenaars Rosa Helldorfer en Sebastiaan Mets.

Verrassende kijk op de stad

Zomer 2022 komt Feestardvarken leeft! uit, een prentenboek geïnspireerd op het enorme kunstwerk dat acht jaar lang in het stadshart van Arnhem lag. ​Het boek, geschikt voor alle leeftijden, laat je kijken door de ogen van hoofdrolspeler Feestaardvarken en zijn vriendinnetje en tegenspeler Louise de heremietkreeft. Samen struinen zij door de straten van hun leefwereld Arnhem. In deze eerste editie ontmoeten zij een aantal beeldhouwwerken tijdens hun wandelingen door de stad.

Verhalen over ontmoetingen

Feestaardvarken ontmoet in deze eerste editie de andere kunstwerken tijdens zijn eindeloze wandelingen door Arnhem. In heldere aquarellen met pentekening maakt Rosa Helldorfer zichtbaar hoe Feestaardvarken de wereld om zich heen ervaart. “In onze verhalen heeft hij een open, bijna naïeve blik, waarmee hij alles verwelkomt. Als kunstenaar kijk ik graag op dezelfde manier.”

Verkrijgbaar

Het prentenboek, vormgegeven door grafisch ontwerper Ruud Willems, is vanaf juli verkrijgbaar voor €20,- bij de boekhandels Het Colofon, De Arnhemse Kinderboekwinkel, Hijman Ongerijmd, Studio Hoekhuis, het Arnhems Boeken Café Libertas en Collectie de Groen.Feestardvarken

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen