Feestelijke lancering Smakelijk en Gezond voor jou! bij Rijnstate

Foto: Rijnstate

Het thema preventie staat in Rijnstate hoog op de agenda. Het aanbod van goede en gezonde(re) voeding maakt hier een belangrijk onderdeel van uit.

Om patiënten, bezoekers én medewerkers te stimuleren gezondere en bewustere keuzes te laten maken als het om eten en drinken gaat, lanceert Rijnstate daarom S­ma­ke­lijk en Ge­zond voor jou.

Inzetten op preventie

Roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik veroorzaken veel gezondheidsverlies en leiden tot een hoge ziektelast. Door in te zetten op preventie, kan de gezondheid van veel Nederlanders verbeteren. En dat is nodig, gezien de stijgende zorgvraag, vergrijzing, het toenemend tekort aan zorgpersoneel en de stijgende zorguitgaven. Omdat voeding een grote rol speelt in het kader van preventie, heeft Rijnstate als een van de elf Voorhoedeziekenhuizen versneld ingezet op een gezond voedingsaanbod. 

Voorop in gezonde voeding

Leonie Aarts, Hoofd Eten en Drinken: “Op een plek waar alles in het teken staat van gezondheid moet het eigenlijk vanzelfsprekend zijn dat er goede en gezonde voeding is. Dat betekent dat Rijnstate een voorbeeldrol in de maatschappij vervult op het gebied van gezond eten. Die rol nemen wij serieus. Daarom streven we ernaar om een zo gezond mogelijk voedingsaanbod te hebben voor zowel patiënten, bezoekers als medewerkers. Ook hierin loopt Rijnstate dus voorop.”

Voeding als onderdeel van behandeling en leefstijl patiënten

Aanleiding om Smakelijk en Gezond voor jou te lanceren, is het inzicht dat gezond(er) eten en drinken het welbevinden van de mens bevordert en een belangrijke, positieve bijdrage aan een sneller herstel van patiënten levert. Jolanda Volman, beleidsadviseur voeding: “Een gezonder voedingsaanbod stimuleert ons ook om zelf gezonde(re) keuzes te maken als het gaat om eten en drinken. Hiermee wordt gezonde voeding onderdeel van de behandeling en leefstijl van patiënten. We doen dit door het aanbieden van voedzame, verse, smakelijke en eigentijdse gerechten van hoge kwaliteit met daarbij een optimale smaak- en geurbeleving.”

Gezond én lekker

Petra Steenhof, diëtist in Rijnstate: “Voor ons betekent Smakelijk en Gezond voor jou dat we het voedingsaanbod in Rijnstate verbeteren voor patiënten, bezoekers en medewerkers. We kijken voornamelijk naar minder suiker, minder zout en minder vet, maar ook naar meer groente, fruit en vezelrijke producten, naast de speciale diëten en voedingsbehoeften natuurlijk. Een beter en gezonder voedingsaanbod dus, maar ook lekker!”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen