Sinterklaasintocht in Arnhem via livestream geannuleerd

Foto: Stichting Sinterklaas Arnhem

In verband met de coronamaatregelen is de alternatieve Sinterklaasintocht via de livestream op 14 november op last van de burgemeester geannuleerd. De kans op grote opkomst op de Rijnkade op zaterdag is te risicovol in de huidige omstandigheden.

Livestream

De organisator van de intocht is de stichting Die Blide Incomst van Sinterniclaesz. Al ruim 75 jaar verzorgt de stichting met veel plezier de intocht van Sinterklaas in Arnhem. Met medewerking van vele vrijwilligers werd deze aankomst van Sinterklaas een feest voor vele duizenden kinderen.
Ook dit jaar hebben bestuur en vrijwilligers er alles aan gedaan om een mooie aankomst van de Sint in Arnhem te organiseren, waarbij continue de ontwikkeling van het Coronavirus in de gaten werd gehouden om deze aankomst Corona-proof te maken. Een livestream werd toegevoegd, zodat de mogelijkheid werd geboden om de kinderen thuis te laten genieten van het bezoek van Sinterklaas aan Arnhem.

Annulering

Helaas mag het dit jaar door corona dus niet zo zijn. De voorzitter van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem, liet de organisatie weten dat de plannen voor de intocht te veel risico met zich meebrachten. De kans was aanwezig dat veel ouders en kinderen toch naar de Rijnkade zouden komen om sinterklaas voorbij te zien varen. Daarom is de intocht voor dit jaar afgelast.

De organisatie hoopt in 2021 weer een mooi feest te kunnen organiseren.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden