Digitale scheurkalender voor Kinderboekenweek

Foto: Kinderboekenweek Scheurkalender

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 van 30 september tot en met 11 oktober gaan we terug in de tijd. Het thema dit jaar is En toen?

Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Zes musea uit de omgeving van Arnhem, waaronder het Nederlands Openluchtmuseum, bundelden in het kader hiervan hun krachten en ontwikkelden samen een Digitale Scheurkalender voor in de klas.

Voor elke groep in het primair onderwijs

Acht boeken krijgen op deze manier een extra podium, met koppelingen naar de collectie en verhalen van de deelnemende musea. Voor elke groep in het primair onderwijs is er iets te vinden in deze gratis digitale scheurkalender. Doe meer met een boek en duik in deze scheurkalender. Ook na de Kinderboekenweek 2020 blijft deze Digitale Scheurkalender beschikbaar.

Zes musea omgeving Arnhem

Bij het bekijken van de scheurkalender zie je bijdragen van zes musea uit de omgeving van Arnhem. Deze scheurkalender is een interactief, vakoverstijgend educatieproject voor basisscholen, ontwikkeld in samenwerking met Nederlands Openluchtmuseum, Airborne Museum, Nederlands Watermuseum, Erfgoedcentrum Rozet, Kröller-Müller Museum en Museum Arnhem.
Klik hier om de scheurkalender te bekijken.
Log in met het wachtwoord: boek

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden