Met IVN naar landgoed Warnsborn

Foto: IVN Arnhem

Op zondag 30 augustus gaan de gidsen van IVN Natuur-educatie Arnhem op pad. Deze keer gaan ze naar Warnsborn, Het Hoge Erf en de Vijverberg.

Niet vergeten dat vooraf aanmelden verplicht is.

Grafheuvels

Warnsborn was al vroeg bewoond. Er zijn veel archeologische resten gevonden. Er ligt een aantal grafheuvels van ongeveer vier duizend jaar oud in het gebied.

Lanenster

Het sterrenbos op Het Hoge Erf werd aan het eind van de negentiende eeuw weer ontgonnen tot landbouwgebied. Alleen de lanen-zesster bleef over. De lanenster bestaat uit vijf beukenlanen van twee of drie bomenrijen aan iedere kant en één eikenlaan. De onderlinge afstand van de bomen is één Rijnlandse roede (378 cm).

Vijverberg

De Vijverberg met zijn sprengen werd in de negentiende eeuw parkachtig opgesierd in Klein Zwitserland stijl, met bruggetjes, slingerende paadjes, gemetselde rotsen en watervalletjes. De naam Vijverberg kwam overigens pas daarna in zwang, aan het eind van de negentiende eeuw.
In 1929 kwam Warnsborn in handen van een projectontwikkelaar, die het wilde bebouwen, maar ging het uiteindelijk gelukkig naar het net opgerichte Gelders Landschap.

Praktische informatie

Op zondag 30 augustus om 14.00 uur begint de wandeling vanaf de parkeerplaats tegenover Camping Warnsborn aan Bakenbergseweg 257.
Deze verrijkende wandeling duurt anderhalf à twee uur en is zonder kosten.
Tip: Stevig schoeisel is aanbevolen.Warnsborn

Aanmelden

Aanmelden is verplicht in verband met Corona-maatregelen. Alle deelnemers (maximaal 30 personen) respecteren en handelen, zonder enige discussie, naar deze maatregelen. Kijk naar www.ivn.nl/afdeling/arnhem/activiteiten.
Let op: Per aanmeldformulier geef je één persoon op. Dus voor meerdere personen doe je meerdere keren een aanmelding.
Je geeft je op via deze link: Aanmeldformulier Weekendwandeling 30 augustus 2020 – Arnhem

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden