In 2022 krijgt Arnhem eigen Pride

Foto: LPA

In de Prideweek 2020 maakt de Stichting Liberation Pride Arnhem bekend dat er momenteel hard gewerkt wordt aan een eigen Arnhemse Pride. Deze zal plaatsvinden in 2022.

De eerste gesprekken met Wethouder Louwers (inclusie) zijn positief gestart en het draagvlak voor een Arnhemse Pride is binnen de community erg groot.

Aanleiding agenda seksuele diversiteit

Het bestuur van de stichting bestaat uit initiatiefnemer Ron Roumen (56) die als voorzitter zal optreden, en Max Tiemessen (22) die de rol van secretaris vervuld. Andere bestuursleden zijn Rick Pen (25) die vanuit afdeling Handhaving een belangrijke rol gaat spelen in het bestuur. Verder is er  Marianne Henny (63) die actief is als ambassadeur binnen Roze 50+ en de vereniging Poink.
De aanleiding voor de oprichting van Stichting Liberation Pride Arnhem zijn bijeenkomsten georganiseerd door de gemeente Arnhem in het kader van de agenda seksuele diversiteit in oktober 2019 en januari 2020. Vanuit betrokkenheid bij de LHBTQ+ gemeenschap in Arnhem zijn deze bijeenkomsten door eerder genoemde personen bezocht. In de samenstelling van deze bijeenkomsten kwam meermalen een vraag vanuit de gemeente bovendrijven. Hoe kan zichtbaarheid van de LHBTQ+ gemeenschap bijdragen aan acceptatie en tolerantie?

Een keer per jaar Arnhem Pride organiseren

Het antwoord is de Stichting Liberation Pride Arnhem. Het manifest van de stichting is inmiddels te lezen op de website www.liberationpride.nl. De stichting Liberation Pride Arnhem hecht grote waarde aan de inhoud van de agenda seksuele diversiteit die de gemeente onlangs openbaar maakte. Op basis daarvan zal worden samen gewerkt met lokale, regionale overheid , bestaande groeperingen op het gebied van LHBTQ+ emancipatie, ondernemersverenigingen, businessclubs, onderwijs en kerken en/of bedrijven die de doelstellingen van de stichting een warm hart toe dragen.
De Stichting zal het gehele jaar door activiteiten organiseren in de diverse wijken van Arnhem en zal een keer per jaar een groots opgezette Arnhem Pride gaan organiseren.

Geen specifiek LHBTQ+ aangelegenheid

Tijdens deze Pride is er plek voor debat , film en theatervoorstellingen, exposities en modeshows en natuurlijk de streetparty’s en concerten. Nadrukkelijk zal er veel aandacht zijn voor jongeren, religieuze instellingen, kerken en moskeeën. De Stichting Liberation Pride laat weten dat het niet een specifiek LHBTQ+ aangelegenheid zal zijn. De activiteiten en feesten zullen gericht zijn op iedereen die te maken heeft met uitsluiting en/of veroordeling op basis van ras, religie, seksuele geaardheid of bevolkingsgroep.
“Onze Pride moet van héél Arnhem worden,” aldus voorzitter Ron Roumen. In de komende maanden zal de samenwerking worden gezocht met andere betrokken verenigingen en stichtingen en zal de Stichting een businessclub gaan samenstellen.

Meer informatie

Stichting Liberation Pride Arnhem is te bereiken via de telefoon (06-20402464) of de mail ([email protected]). Kijk ook op hun website.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden