Pad van de Vrijheid wandelroute gelanceerd in Wageningen

Foto: nieuws.nl

Het Pad van de Vrijheid is een meerdaagse wandeling rond Wageningen, waar 75 jaar geleden de vrede werd getekend. Dertien etappes voeren je over de Grebbeberg, de Veluwezoom, de Betuwe en de Gelderse Vallei.

Deze gebieden waren het strijdtoneel van de belangrijkste oorlogshandelingen in de Tweede Wereldoorlog en met name de slag om de Grebbeberg en de operatie Market Garden.

Hotel De Wereld

Het start- en eindpunt van de route is Hotel De Wereld, in Wageningen. Daar op 11 mei 1940 marcheerden de Duitsers door de Hoofdstraat. Sinds 5 mei 1945 wordt onze vrijheid daar gevierd. De route is 155 km lang, verdeeld in dertien etappes langs achtien dorpen en steden in Gelderland. Omdat de etappes aansluiten, kun je eenvoudig de route verdelen zoals het jou uitkomt.
De Veluwezoom In Beeld was vandaag aanwezig bij de officiële uitreiking van de eerste Pad van de Vrijheid-wandelgids aan burgemeester Geert van Rumund van Wageningen. Die spraak ook met Lysbeth Beels, die de route zelf ook als eerste uittestte als initiatiefneemster.Pad van de Vrijheid

De gids

De rijk geïllustreerde gids bevat de routebeschrijving met kaartmateriaal. Die besteedt aandacht aan bijna honderd locaties waar we de oorlog kunnen gedenken en onze vrijheid kunnen beleven. En dat niet alleen: het pad voert je door de prachtigste wandelgebieden van Nederland. Tevens zijn mooie, inspirerende teksten en gedichten rondom het thema vrijheid opgenomen die de wandelaar stof tot nadenken kunnen geven.
Je kunt deze gids, à €18.50, via de website bestellen waar je ook alle routes kunt vinden: Pad naar de Vrijheid. Heb je Facebook? Kijk dan ook op hun Facebookpagina.

Meer informatie

Kijk naar de video.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden