CPO Cohousing Arnhem realiseert appartementen in Coehoorn

Foto: Hoogte2 Architechten

De bouw van een appartementengebouw volgens de principes van collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) in Coehoorn is voorlopig gegund aan CPO Cohousing Arnhem. Dat maakte de gemeente op 29 juni bekend.

Er zijn zes collectieven van zeker tien huishoudens geïnteresseerd.

Aansluiting op visie

Om in aanmerking te komen voor de voorlopige gunning moesten de geïnteresseerde partijen aantonen dat het plan aansluit op de visie Coehoorn Creatieve Wijk. Ook is de stedenbouwkundige kwaliteit van de plannen beoordeeld, net als de organisatie van de bewoners zelf. Op basis van een score per onderdeel is CPO Cohousing Arnhem als beste naar voren gekomen. Zij sluiten met hun plan goed aan op het Coehoornpark. Ook zijn zij als collectief goed georganiseerd. Zodra de gunning definitief is, kan CPO Cohousing Arnhem verder met het ontwerp en realisatie. “De realisatie van Coehoorn Creatieve Wijk is hiermee weer een stap dichterbij,” aldus wethouder Roeland van der Zee.

Gezamenlijk

“CPO gaat heel anders dan een bouwbedrijf die woningen kant-en-klaar oplevert,” licht Van der Zee toe. “Bij CPO gaat alles gezamenlijk. Een groep mensen organiseert zich in een stichting of vereniging en de gemeente levert de grond aan dit collectief. Bij de ontwikkeling van de woningen treedt het collectief gezamenlijk op als opdrachtgever voor de architect, de bouwbegeleider en bouwer. Mooi dat dat hier ook kan.”

Wonen en creatieve bedrijvigheid

De CPO-kavel ligt aan het toekomstige park in Coehoorn en is ongeveer 850 m² groot. Het toekomstige appartementencomplex heeft minimaal vijf en maximaal zeven bouwlagen. De begane grond van het gebouw biedt ruimte aan een mix van wonen en creatieve bedrijvigheid. Dit sluit aan bij het DNA van Coehoorn Creatieve Wijk. Naar verwachting kan het totale complex twintig tot veertig wooneenheden omvatten, uiteraard afhankelijk van de eigen invulling.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden