Alle vier Rozet vestigingen weer open

Foto: Rozet

Vanaf maandag 11 mei opent Rozet eindelijk weer haar deuren. De afgelopen weken is er achter de schermen hard gewerkt om de locaties gereed te maken voor het nieuwe normaal. Rozet wil graag haar bezoekers weer ontvangen, maar alleen op een verantwoorde manier.

De Rozetvestigingen in Presikhaaf, Kronenburg, Centrum en de jeugdbibliobus zijn er helemaal klaar voor.

Beperkte dienstverleningen

Tijdens de opening blijft de veiligheid van de bezoekers en het personeel voorop staan. Daarom gaat Rozet in eerste instantie beperkt open. Bezoekers kunnen op de vestigingen boeken lenen en terugbrengen. Ook cursussen en workshops met maximaal tien personen (en die niet online kunnen) kunnen weer starten. De alternatieve dienstverleningen zoals de Afhaalbieb, de Kunsttelefoon en Rozet bij je thuis blijven gewoon nog bestaan.

Nieuwe maatregelen

In alle vestigingen zijn de bekende maatregelen van kracht. Rozet vraagt iedereen de 1,5 meter afstand en de nieuw aangebrachte looproutes aan te houden, zowel binnen als buiten het gebouw. Als je naar de bibliotheek van Rozet wil, moet je gebruikmaken van een gedesinfecteerde winkelmandje. Als alle mandjes in gebruik zijn, worden de bezoekers gevraagd om buiten te wachten tot er weer één beschikbaar is. Op deze manier wordt het maximaal aantal bezoekers bewaakt.

Alleen komen

Verder worden alle bezoekers gevraagd om alleen te komen of met maximaal een andere huishouden. Bij klachten als neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°) worden bezoekers gevraagd thuis te blijven. Dat geldt ook als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.

Openingstijden

Rozet Centrum: maandag tot en met vrijdag: 8.30-18.00 uur, zaterdag: 8.30-17.00 uur
Rozet Kronenburg: maandag tot en met vrijdag: 10.00-17.00 uur, zaterdag: 10.00-17.00 uur
Rozet Presikhaaf: maandag: 13.00-17.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag: 11.00-17.00 uur, zaterdag: 11.00-16.00 uur

Jeugdbibliobus

Bekijk hier wanneer de jeugdbibliobus bij jou in de wijk is.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden