Droogkomisch familiedrama van Arnhemse toneelgroep in première

Foto: De Vlieg

Op vrijdag 31 januari gaat de voorstelling Ouder van de Arnhemse toneelgroep De Vlieg in première in Huis Oostpool. Ouder is een droogkomisch familiedrama over moeders en dochters.

Het is ook het eerste deel van het drieluik Klein Kwaad.

Een uur met haar dode moeder

In Ouder zien we de eenenzestigjarige Annelies. Ze vindt het geen fijne gedachte dat ze nog een uur met haar dode moeder moet wachten tot haar dochter Lotte arriveert. Als de bel gaat, realiseert ze zich dat ze de nachtzorg is vergeten af te zeggen. Ene Yvo staat voor de deur. Wanneer Lotte aankomt, wordt ze verrast door een vreemde warme sfeer in een steenkoud huis. De rollen worden vertolkt door Monique Kuijpers, Steven Ivo en Linda Zijl. Teun Smits is verantwoordelijke voor zowel tekst als regie.

Drieluik Klein Kwaad

De voorstelling Ouder is het eerste deel van het drieluik Klein Kwaad. In dit drieluik zoomt De Vlieg in op gezinsverhoudingen.
Het tweede deel, De Koude Kant, is vanaf maart 2021 te zien in de Nederlandse theaters. Dit tweede deel is geselecteerd door De CoProducers, een samenwerking van twaalf Nederlandse theaters die jaarlijks twee nieuwe vlakke vloerproducties coproduceren.

Speeldatum Ouder

Ouder gaat op vrijdag 31 januari in première in Huis Oostpool (Nieuwstraat 58).
De kaarten kosten €18,50 of €7,50 voor CJP/studentenpas.
Verder is de voorstelling tot en met 15 april te zien in de Nederlandse theaters.

Over De Vlieg

Toneelgroep De Vlieg bestaat uit makers Teun Smits en Linda Zijl. Samen maken ze vernieuwend gedragstheater met nieuwe teksten waarin het kleinmenselijke gedrag centraal staat. De Vlieg heeft een grote compassie met de ploeterende mens die het leven niet kan overzien en niet weet om te gaan met de zinloosheid ervan. Ouder wordt ondersteund door Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem, Fonds 21 en Fonds Podiumkunsten. In 2018 werd De Vlieg genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs voor hun voorstelling Zoetstof.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden