Europese Award voor HAN lector Marian de van der Schueren

Foto: HAN/EFAD

Dr. Marian de van der Schueren, HAN-lector Voeding en Gezondheid, is winnaar van de EFAD European Honorary Dietetic Fellowship Award 2019.

Zij nam de prestigieuze prijs in ontvangst op 2 november tijdens de conferentie van The European Federation of the Associations of Dietitians (EFAD) in Berlijn.

Het is de hoogste onderscheiding voor diëtisten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de diëtetiek, onderzoek of onderwijs op nationaal, Europees of internationaal niveau.

Hoe kunnen diëtisten Europa gezonder maken?

De  EFAD Conferentie  vond dit jaar voor de twaalfde keer plaats. De centrale vraagstelling van het conferentiethema Breaking Professional Boundaries was: Hoe kunnen diëtisten, samen met de WHO (World Health Organisation), Europa gezonder maken?

Rolmodel voor diëtisten

Marian de van der Schueren is door de commissie genomineerd op basis van de volgende kwaliteiten:

  • Bijdrage van meer dan 25 jaar aan het vak Voeding als onderzoeker
  • Voor het begeleiden van veel studenten en promovendi
  • Drijvende kracht achter de evidence based practice en practice based evidence van diëtisten en toegevoegde belangrijke waarde aan het beroep
  • Pro-actieve houding en leiderschapskwaliteiten in veel belangrijke commissies op alle verschillende niveaus

Volgens de EFAD is zij zowel nationaal als internationaal een rolmodel voor diëtisten.

Ouderen en ondervoeding

Als HAN-lector Voeding en Gezondheid vervult dr. Marian de van der Schueren diverse bestuurs- en adviesfuncties. Dat zijn onder meer als voorzitter van de sectie volwassenen van de Stuurgroep Ondervoeding.

Het Lectoraat Voeding en Gezondheid daagt door praktijkgericht (effectiviteits) onderzoek in de veranderende zorgvraag bij aan innovatie van voedingszorg. Niet alleen de diëtist als individuele beroepsbeoefenaar staat centraal, maar ook de vraag hoe optimale voedingszorg eruit ziet en welke rol(len) de diëtist hierin kan vervullen.

Marian de van der Schueren participeert geregeld in het openbare publieke debat over bijvoorbeeld:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden