Opgave Huiskamerfestival Muziek bij de Buren van start

Foto: Robert Koekkoek

Enthousiaste inwoners van Arnhem kunnen zich vanaf 18 oktober opgeven bij Muziek bij de Buren als huiskamer, muzikant, of beide. Inschrijven kan tot en met 1 december.

Laat je verrassen door de muzikaliteit en gastvrijheid van Arnhem.

Muziek bij de Buren uniek

Zondagmiddag 2 februari 2020 presenteert Arnhem voor de zevende maal wat het te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. Uniek aan Muziek bij de Buren Arnhem is dat de optredens plaatsvinden in 100 huiskamers verspreid door de hele stad. Hier kun je luisteren naar optredens van lokale muzikanten. De stijlen variëren van jazz tot klassiek en van singer-songwriter tot elektronische beats. Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je de inwoners van Arnhem en maak je, binnen de intieme sfeer van de huiskamers, kennis met al het moois wat Arnhem op muzikaal vlak te bieden heeft. De optredens zijn vrij toegankelijk zodat iedereen onbeperkt kan genieten van de Arnhemse muzikaliteit en gastvrijheid.

Intieme setting

Muziek bij de Buren is gestart zodat muzikanten nieuw publiek ontmoeten en inwoners elkaar beter leren kennen. Dankzij social media staan wij in contact met de hele wereld, maar vaak kennen wij onze eigen buren niet eens. Daar wil Muziek bij de Buren verandering in brengen. Door de intieme setting van de huiskamers ontstaat persoonlijk contact tussen de muzikant, de huiseigenaar en de bezoekers. Bezoek aan één van de optredens geeft gegarandeerd een blijvende herinnering aan een warm onthaal van gastvrije en muzikale stadsgenoten.

Decemberdrukte omzeilen

December is de maand van feestdrukte en voor velen inmiddels ook de maand van Muziek bij de Buren. Deze editie gaat de organisatie de decemberdrukte omzeilen en het feestje meenemen naar het nieuwe jaar. Schrijf daarom zondag 2 februari 2020 van 12:00 -18:00 uur vast in jouw agenda. Dan start iedereen samen in februari met echte Arnhemse muziek en gastvrijheid.

Meedoen?

Vanaf 18 oktober kunnen enthousiaste inwoners van Arnhem zich opgeven als huiskamer, muzikant, of beide. Inschrijven kan tot en met 1 december via de website van Muziek bij de Buren: www.muziekbijdeburen.nl

Organisatie

Muziek bij de Buren is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren. In Arnhem is de organisatie in handen van enkele betrokken bewoners. Samen maken zij met alle deelnemers op 2 februari van Arnhem één grote huiskamer.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden