5 en 6 oktober laatste keer Living Statues in Arnhem

Foto: BorneBoeit

Living Statues is in Arnhem voor het laatst op 5 en 6 oktober. Een onmisbaar schouwspel dat al jaren onderdeel is van Het World Living Statues Festival.

Als voorproefje is op vrijdag 4 oktober het verlichte Statues by Night in het centrum van Ede tussen 19.30 en 23.00 uur.

Crème de la crème

Het World Living Statues Festival zal elders plaatsvinden volgend jaar. Organisator Robin Hagen besloot al dit jaar zelf te stoppen in Arnhem. Maar hij is nog steeds heel trots op wat hij wereldwijd heeft bereikt. “Het festival is toe aan nieuwe uitdagingen en een nieuwe stad misschien. Maar de laatste editie van Arnhem wordt een Big Bang van jewelste,” aldus Hagen.

Hagen vertelt verder: “John Eicke (Artistiek leider, Berlijn, red.) heeft heel streng geselecteerd. En we hebben hem nagenoeg geen financiële restricties gegeven. Al het beschikbare budget moet naar de artiesten. Er komt de crème de la crème van de beste artiesten uit alle werelddelen.”

Kampioenen parade op zaterdag

Tweevoudig wereldkampioen World Living Statues Festival, John Eicke, heeft meer dan honderd professionele Levende standbeelden zorgvuldig geselecteerd. Zij komen strijden om die felbegeerde titel Wereld Kampioen Living Statues.

Vele kampioenen van de afgelopen dertien edities komen vanuit de gehele wereld gevlogen om nog één keer op het podium in Arnhem te stappen. Op zaterdag 5 oktober zijn ze te zien in het centrum van Arnhem. Op spectaculaire wijze natuurlijk. Maar hoe, dat houdt de organisatie nog geheim.

De Parade start om 15:00 uur op het Audrey Hepburnplein en maakt een ronde door de binnenstad.

WK Living Statues op zondag

De zondag staat traditioneel in het teken van het Wereldkampioenschap. Voormalig wereldkampioen en huidig artistiek leider John Eicke heeft de selectie gedaan van de bijna 200 living statues, afkomstig uit alle hoeken van de wereld. Ruim 100 professionals, 40 amateurs en meer dan 50 prachtige kids statues hebben dan een plek in het centrum van Arnhem. Daar komen circa 150.000 bezoekers om naar hen te kijken.

In hun strijd om de felbegeerde wereldtitels vormen ze de rode draad tussen zes pleinen, waarin voorstellingen, exposities én grensverleggende optredens van Living Statues elkaar in hoog tempo afwisselen.

Het WK op zondagmiddag begint om 13.00 uur en sluit af met een grootse en spectaculaire prijsuitreiking vanaf 17.00 uur op de Markt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden