Aanvulling terugroepactie diverse merken vleeswaren

Foto: Pixabay

Leverancier Offerman heeft alle vleeswaren uit één productielocatie terug geroepen. Deze vleeswaren zijn mogelijk besmet met de Listeria bacterie. Het eten van producten die besmet zijn met de Listeria bacterie kan ernstige risico’s vormen voor de gezondheid.

Deze terugroepactie komt als aanvulling op de terugroepacties van Jumbo, ALDI, Sligro, Versunie en SPAR. Deze uitbreiding van de terugroepactie betreft veel aanvullende merken en producten. Deze zijn zowel verkocht in supermarkten als bij groothandels. Welke winkels het precies betreft, is op dit moment niet duidelijk, wel om welke merken het gaat:

  • Anur
  • Wahid
  • Kraak-Vers
  • FairBeleg
  • Freshly

Heeft u één of meerdere producten in huis, dan raden wij u aan om deze te controleren aan de hand van twee lijsten, die zijn vrijgegeven door de producent.

In deze lijst vindt u voornamelijk producten van de merken FairBeleg, Freshly en Kraak-Vers. Als u deze producten heeft, controleer dan de EAN code op de verpakking en de houdbaarheidsdatum.

Producten van de merken Anur, Wahid – en nog een beperkt aantal Kraak-Vers, FairBeleg en Freshly producten – vindt u in deze lijst. Heeft u die producten gekocht, controleer dan de EAN code, de THT-datum èn het EG nummer (214850 of 429) om te bepalen of het product mogelijk besmet is met Listeria.

Heeft een product dat op deze lijsten staat, met overeenkomende EAN code, THT-datum en (in sommige gevallen) EG-nummer? Dan raden wij u aan om het product niet te eten, en het terug te brengen naar de winkel waar u het gekocht heeft.

Het eten van producten besmet met de Listeria bacterie kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Dit geldt met name voor mensen met een verzwakte weerstand, zwangere vrouwen, ouderen en jonge kinderen.

Heeft u één of meer van deze vleeswaren gegeten en heeft u daarna gezondheidsklachten gekregen, raadpleeg dan direct uw huisarts.

In het geval dat er meer informatie komt over de verkooppunten, dan zal deze informatie bijgewerkt worden.

Wilt u meer informatie over deze terugroepactie van vleeswaren door leverancier Offerman? Neem dan contact op met de klantenservice van uw supermarkt of groothandel.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden