Carnaval in Arnhem

Foto: Stichting Carnavalsoptocht Regio Arnhem

Het jaarlijkse carnavalsfeest is ook in Arnhem weer losgebarsten. Alle informatie over wat er gebeurt in de stad en bij de verschillende carnavalsverenigingen vind je op: Carnaval in Arnhem.

De datum waarop we carnaval vieren is ieder jaar anders. Carnaval wordt volgens de traditie gevierd op de drie dagen voor Aswoensdag. Op een zondag, maandag en dinsdag dus. Dit jaar valt dat op 3, 4 en 5 maart.

Pasen

Dat de datum van Carnaval ieder jaar wisselt komt omdat het feest verbonden is met Pasen. Tijdens de 40 dagen voor Pasen wordt er traditioneel door katholieken gevast. De eerste vastendag wordt Aswoensdag genoemd. Om zich voor te bereiden op de vastentijd vieren katholieken de drie dagen voor Aswoensdag feest: Carnaval.

Maanstand

De datum van het Paasfeest wisselt ieder jaar. Dit hangt af van de stand van de maan. Afgesproken is dat Pasen gevierd wordt op de eerste zondag die volgt op de eerste volle maan na het begin van de lente. Pasen valt daardoor tussen 22 maart en 25 april. Carnaval vieren we daarom tussen 1 februari en 7 maart.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden