Voorpremière If Beale Street could talk in Focus Filmtheater

Foto: Tatum Mangus Annapurna Pictures

Boekhandel Hijman Ongerijmd en Focus Filmtheater presenteren zondag 10 februari een literaire middag rondom de nieuwe verfilming van de Baldwin klassieker: If Beale Street Could Talk.

Michel Krielaars, chef boeken NRC, gaat met filmrecensente Toef Jaeger en schrijfster Dominique van Varsseveld in gesprek over Afro-Amerikaanse literaire klassiekers uit de VS. Na een korte pauze volgt een exclusieve voorpremière van If Beale Street Could Talk, de nieuwe film van regisseur Barry Jenkins die eerder Oscarwinnaar Moonlight maakte.

Het gesprek met Michel Krielaars, Toef Jaeger en Dominique van Varsseveld kwam tot stand in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds. In de pauze staat Boekhandel Hijman Ongerijmd in de foyer van Focus met diverse Baldwin-boeken.

If Beale street Could Talk

If Beale Street Could Talk is een meeslepend, romantisch drama van Barry Jenkins, gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin. Het verhaal speelt zich af begin jaren ’70 in Harlem, New York en vertelt over de liefde tussen Clementine ‘Tish’ Rivers (Kiki Layne) en Alonzo ‘Fonny’ Hunt (Stephan James). Na een jarenlange vriendschap geven ze toe aan hun liefde voor elkaar, maar dan belandt Alonzo onschuldig in de gevangenis.

Het gesprek met Michel Krielaars, Toef Jaeger en Dominique van Varsseveld is tot stand gekomen in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds. In de pauze staat Boekhandel Hijman Ongerijmd in de foyer van Focus met diverse Baldwin-boeken.

Programma 10 februari

14:30: zaalgesprek met Michel Krielaars, Toef Jaeger en Dominique van Varsseveld
15:30: pauze
15:50: start If Beale Street Could Talk
17:50: einde film

Kaartverkoop via www.focusarnhem.nl of bij de kassa van Focus Filmtheater. Prijzen: €15,00 / F-pas €13,00 / studenten €10,00 / Cineville €5,50.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden