Rijnstate geeft kankerpatiënt extra aandacht op Wereldkankerdag

Foto: Rijnstate

Rijnstate geeft kankerpatiënten op Wereldkankerdag, 4 februari, extra aandacht. Het thema is dit jaar ‘late gevolgen na kanker’.

Rijnstate biedt op 4 februari de mogelijkheid om een korte ontspanningsmassage te krijgen van gespecialiseerde massagetherapeuten. Dat gebeurt op de dagverpleging en verpleegafdeling van het Oncologisch Centrum.  Ook krijgen patiënten van dit centrum een klein presentje.

Wereldkankerdag

Ieder jaar op 4 februari is het Wereldkankerdag, waarbij aandacht is voor de impact van kanker. Meer dan 160 organisaties bundelen de krachten en is er aandacht voor het thema `late gevolgen na kanker`. Veel mensen die de ziekte hebben gehad, kampen namelijk met emotionele en relationele problemen. Ook is er vaak sprake van vermoeidheid en angst voor terugkeer van de ziekte. Uit onderzoek van Kantar Public in opdracht van KWF Kankerbestrijding blijkt dat 86 procent van de (ex-) kankerpatiënten te maken heeft met deze klachten.

Ontspannende massages

Rijnstate biedt de kankerpatiënt op Wereldkankerdag de mogelijkheid om te genieten van een korte ontspannende massage. De massages worden gegeven door massagetherapeuten die aangesloten zijn bij het Netwerk Massage bij Kanker. Zij zijn gespecialiseerd in het geven van massages aan mensen met kanker. Ook krijgen de patiënten van het Oncologisch Centrum een klein presentje om zo een gewoon moment bijzonder te maken.

Expertisecentrum

Als expertisecentrum voor de behandeling van vrijwel alle kankersoorten geeft Rijnstate het hele jaar door aandacht aan kankerpatiënten. Kanker is ingrijpend de patiënt en diens omgeving. Behalve lichamelijke klachten kunnen er vragen of problemen zijn op emotioneel, sociaal of spiritueel gebied. Rijnstate biedt naast de behandeling ook de mogelijkheid van ondersteunende zorg. Bij de ondersteuning is het deskundig advies gericht op het verminderen van klachten en het verbeteren van kwaliteit van leven.

Voor meer informatie: https://www.rijnstate.nl/oncologischcentrum

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden