Studio Omstand en Circa…dit presenteren Ernstig Geschikt!

De beste Fine Art afstudeerders van 2014 volgens Studio Omstand en Circa…dit, verzameld in de tentoonstelling ‘Ernstig Geschikt!’. De opening is op donderdag 2 oktober om 20.00 uur en het is te zien tot en met 26 oktober in Arnhem.

Wat kunnen we de komende jaren aan beeldende kunst verwachten? Om deze vraag te beantwoorden zijn Studio Omstand en Circa…dit alle Nederlandse academies afgegaan om de eindexamens Fine Art te bezoeken, met als doel een tentoonstelling samen te stellen met het beste werk. Alle scouts bekeken daarbij ieder vanuit zijn of haar persoonlijke interesse en eigen context naar het aanbod. Eerst hebben Studio Omstand en Circa…dit een gezamenlijke longlist opgesteld, om uiteindelijk te komen tot een selectie van zeventien jonge mensen met een naar het lijkt prachtige toekomst in de kunsten. 
Met veel plezier wordt deze bonte verzameling aan het grote publiek getoond in de tentoonstelling ‘Ernstig Geschikt! 2014’ in Circa…dit, Weerdjesstraat 8 te Arnhem, vrijdag t/m zondag, 12 – 17 uur. 
Kunstenaars
Deelnemers tentoonstelling komen uit, en zijn: Maastricht: Jerome Daly; Breda/Den Bosch: Evelien Matthije, Liza Wolters; Rotterdam: Elena Juzulenaite; Arnhem/Zwolle: Kitty Maria van Ekeren, Saskia Blokzijl; Utrecht: Janine van Oene, Goof Kloosterman; Groningen: Ingrid Davids, Roos Cornelius; Amsterdam: Sabine Kongsted & Lotte Boon, Pernille Kier & Kristoffer Petersen; Enschede: Hannes Nienhüser, Geert van der Schaaf; Den Haag: Santeri Taurula.
Scouts
Voor Studio Omstand hebben Rob Groot Zevert, Willeke van Ravenhorst en Marcel Kronenburg gescout, voor Circa…dit Marjolein de Groen, Lieven Hendriks, Rosa Helldorfer en Jaap Kroneman. De tentoonstelling is samengesteld door de curatoren Rob Groot Zevert en Lieven Hendriks.
v3smkk0cotu5nozphehxrosrw
Circa..dit is een podium en tegelijkertijd een platform voor hedendaagse beeldende kunst met speciale aandacht voor onderzoek, vernieuwing, actualiteit, ontmoeting en kwaliteit. Daartoe worden met regelmaat activiteiten georganiseerd zoals tentoonstellingen, presentaties, lezingen, kunstenaarsgesprekken, art-diners, etc. Circa..dit is gevestigd in een beeldbepalend pand aan de Weerdjestraat 8 in Arnhem waar op drie verdiepingen tegelijk de verschillende activiteiten plaatsvinden.
msl31dlioxewanulwxwmtoxhn
Studio Omstand is een Arnhems organisatie- en projectbureau, die de relatie onderzoekt tussen beeldende kunst en het publieke domein, waarbij kunst de aandacht scherpt en nieuwe inzichten op ontwikkelingen in de stad stimuleert. Met haar focus op stedelijke ontwikkeling en beeldende kunst in de stad, opereert Studio Omstand vanuit steeds wisselende locaties in de stad. Studio Omstand wil met een aantrekkelijk cultureel aanbod bijdragen aan de dynamiek en de levendigheid van de stad waarbij kunst een vanzelfsprekende positie inneemt.
Ernstig Geschikt wordt mede mogelijk gemaakt door: Stichting Stokroos, Rabobank Stimuleringsfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Gemeente Arnhem.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen