Ernemse Henkie te zien op theaterfestival Arnhem

Foto:

Van 7 tot en met 10 augustus is in park Sonsbeek te Arnhem het jaarlijkse Sonsbeek Theater Avenue. Ook Theater Het Hof is van de partij: Joop van der Linden speelt Ernemse Henkie.

Met onvervalste Arnhemse tongval speelt Joop van der Linden Ernemse Henkie, een hoogstpersoonlijke bewerking van de eenakter Tragicus tegen wil en dank van Anton Tsjechov (1860-1904). Deze komische eenakter roept een zorgeloze lach op bij toeschouwers van 10 tot 100 jaar.
Stress
Mars Teunisz is als klokkenmaker zijn tegenspeler in deze bijzondere productie van Theater Het Hof. Bij hem lucht Henkie zijn hart. En daar heeft hij heel wat op, op dat hart. Henkie is hevig gestrest. Niet alleen moet hij dagelijks heen en weer van de camping bij Nijkerk naar het stadskantoor in Arnhem en vice versa, hij heeft ook nog eens sterk de indruk dat iedereen hem als boodschappenjongen gebruikt.
Kort lontje
Henkie heeft ook nog eens een kort lontje. Tal van kleine ergernissen brengen hem tot razernij, ja drijven hem zelfs tot waanzin en maken van hem een potentiële moordenaar. Of zo het zo’n vaart niet lopen?
Informatie
Jong en oud kan het horen en zien op de Sonsbeek Theater Avenue 2014 op vrijdag 8 augustus om 15.35 en om 17.05 uur en op zaterdag 9 en zondag 10 augustus om 14.00 en om 16.20 uur in De Paradetent, locatie 44!
Kijk voor meer info over Sonsbeek Theater Avenue op: Tientallen voorstellingen Sonsbeek Theater Avenue
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden