Poëzie voor de ziel: NJO Kamerorkest in Musis Sacrum

In het kader van NJO Muziekzomer brengen internationale muzikale toptalenten poëzie voor de ziel naar Arnhem. Het NJO kamerorkest speelt op zondag 10 augustus in Musis Sacrum, kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar.

De bijna veertig orkestleden spelen onder leiding van dirigent Antony Hermus een uitdagend programma waarin poëzie centraal staat. Op het programma staan Canciones del Alma, het meesterwerk van composer in residence Robert Zuidam, en The Season of Qing Ming, dat de jonge Chinese componiste Yangzhi Ma speciaal voor het NJO Kamerorkest schreef. 
Robert Zuidam zette de gedichten van de middeleeuwse mysticus San Juan de la Cruz op muziek. De grote thema’s van het leven, van liefde tot de dood, worden uitgedrukt in deze gedichten. Dit stuk ging in 2012 bij het Asko|Schönberg ensemble in première met sopraan Katrien Baerts in de hoofdrol. Met veel liefde neemt zij bij het NJO Kamerorkest weer deze rol op zich. 
Het bijna veertigkoppige NJO Kamerorkest staat onder leiding van de internationaal gerenommeerde dirigent Antony Hermus, die al verschillende malen te gast was bij het NJO. Hij weet als geen ander de musici te enthousiasmeren, met onvergetelijke concerten als resultaat. Het orkest speelt dit bijzondere programma slechts eenmaal in zijn totaliteit in Gelderland en doet daarnaast het Amsterdamse Muziekgebouw aan ’t IJ aan.
ol51r7tgi8u0lhl12avf222h5
NJO Muziekzomer
Jonge getalenteerde musici afkomstig uit verschillende uithoeken van de wereld komen elke zomer naar Gelderland voor de Summer Academy van het NJO. Deze organisatie zet zich in voor de ontwikkeling van jong talent en geeft hen de kans om concertervaring op te doen. Jaarlijks organiseert het NJO de NJO Muziekzomer, een klassiekemuziekfestival met meer dan 75 concerten in drie weken. Van concertzalen tot kastelen; van oude muziek tot muziek die het experiment aangaat.
Kaarten
Kaarten voor het NJO Kamerorkest in Musis Sacrum in Arnhem kosten € 17,50 (€ 12,50 voor jongeren tot en met 26 jaar) en zijn verkrijgbaar via de website. Voorafgaand aan het concert op zondag 10 augustus (aanvang 20.15 uur) geeft Wim Vos, artistiek coördinator van het NJO, een inleiding waarin hij het gesprek aangaat met dirigent Antony Hermus en soliste Katrien Baerts.
Meer informatie en kaarten: www.muziekzomer.nl
Foto boven:  NJO (foto: Nic Limper), midden: Antony Hermus (foto: C. Heysel) en onder: Katrien Baerts (foto: Claudia Hansen)
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
d96v35669f9ljs2iuzb8d999m
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen