Poëtische ode aan het Immerloopark

Foto:

Arnhemse kunstenaars kunnen tot 15 september ideeën voor het Poëziepad Immerloopark indienen. Er zijn inmiddels 41 gedichten ingestuurd door 24 Arnhemse dichters. De jury heeft daar tien gedichten uit gekozen, die vanaf volgend voorjaar in het park te zien zijn. Op zaterdag 5 juli dragen enkele dichters hun gedicht voor tijdens het Immerloo Parkfestival. Ook staan er vlaggen op de tien locaties waar volgend jaar de gedichten worden gepresenteerd.

“Het niveau was verrassend hoog. Het was geen koud kunstje om uit de (vele) inzendingen een selectie te maken”, zegt jurylid Jesse Laport. “De enorme verscheidenheid aan teksten maakte het erg leuk om onderdeel te mogen zijn van deze jury; ik ben een aantal keer aangenaam verrast. Gelukkig zijn we er met z’n drieën uitgekomen welke tien teksten het park mogen versieren en ik zou het niet meer anders willen. Een prachtig initiatief dit.”
De ingezonden gedichten zijn een poëtische ode aan het Immerloopark, aldus de jury. De dichters eren met hun woorden het parklandschap en de historische ligging in het uiterwaardengebied van de Rijn. Ook de bomen en het gras, de vogels en schapen en de Zonnepoort van beeldhouwer Marius van Beek krijgen een eerbetoon. 
De vorm van de gedichten is eveneens gevarieerd. Soms kort, bijvoorbeeld in de vorm van een haiku, maar ook lang. Met een inhoud die meteen voor zich spreekt of met een tekst waar je –  letterlijk – even bij stil moet staan. Kortom: kleine poëtische hapjes of woorden waar je even op moet kauwen.  
De dichters waarvan gedichten zijn uitgekozen: Ed Bruinvis, Joep Everts, Loek Klinkhamer, Piet Taal, Louis Verhaar, Sjef Welling, Menno Wieringa, Hilde Wijnen, Jibbe Willems en Marlies Wouters. 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen