Voordracht Cultuurprijs Arnhem geopend

Foto:

Sinds 2007 wordt jaarlijks door de gemeente Arnhem de Cultuurprijs uitgereikt aan een culturele partij die Arnhem als cultuurstad op de kaart heeft gezet. Alle Arnhemmers en de Arnhemse culturele partijen wordt gevraagd vóór 11 juli 2014 één culturele instelling, organisatie of kunstenaar voor te dragen voor de Cultuurprijs gemeente Arnhem 2014.

Als criterium wordt gesteld dat een culturele instelling, groep of individuele kunstenaar voorgedragen mag worden die de afgelopen periode een bijzondere bijdrage heeft geleverd in en buiten het culturele veld van gemeente Arnhem, waarmee het imago van Arnhem als cultuurstad van het Oosten is verstrekt. Deze is vernieuwend binnen de kunstdisciplines, levert kwaliteit en is van toegevoegde waarde op het bestaande aanbod met product of dienst waarmee een groot of nieuw publiek wordt bereikt. 
Vanaf 2013 is er voor gekozen om de Cultuurprijs een aanmoediging te laten zijn om het creatieve klimaat te stimuleren. De Cultuurprijs is voor het talent van nu en zorgt er voor dat vooral vernieuwende initiatieven gestimuleerd worden om door te gaan. Partijen die op structurele basis subsidie ontvangen van gemeente Arnhem zijn uitgesloten voor nominatie. 
Selectie
Uit alle ontvangen nominaties wordt door de Cultuurprijscommissie een selectie gemaakt die leidt tot 3 nominaties en uiteindelijk tot een winnaar. De Cultuurprijs Commissie bestaat uit: July Ligtenberg (beeldende kunst ), Eve Hopkins ( jong talent/podiumkunsten), Hans Eliëns (muziek) en Marieke van Kessel (algemeen). 
Prijs & uitreiking
De Cultuurprijs van de gemeente Arnhem wordt tijdens de UITboulevard op zaterdag 30 augustus om 20.00 uur uitgereikt door de wethouder cultuur Gerrie Elfrink. De winnaar zal hier de cheque ter waarde van € 2.500,- uit handen van Gerrie Elfrink in ontvangst nemen. Iedereen is van harte welkom deze uitreiking bij te wonen. 
Nominaties kunnen vóór 11 juli 2014 ingezonden worden aan: [email protected]
Voorgaande winnaars zijn: Introdans, Stichting Sonsbeek International , Arnhem Mode Biënnale, Park Open , Spijkers & Spijkers, Nederlands Openluchtmuseum en Roofgarden Arnhem. 
Foto: tram in Nederlands Openluchtmuseum, een eerdere winnaar van de Cultuurprijs
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen