Cirkel van Kleding zoekt mode-ontwerpers

Foto:

In de zomer van 2014 hangt de Cirkel van Kleding van kunstenaar Pet van de Luijtgaarden in het Kröller-Müller Museum: een waslijn van ca. 1200 meter lang met daaraan 2400 kledingstukken die ontworpen worden door minstens 120 ontwerpers. Er worden nog ontwerpers gezocht.

Ontwerpers krijgen 10-20 witte, roze en/of rode kledingstukken die op elke mogelijke manier bewerkt mogen worden tot een nieuw kledingstuk. Er mogen zelf materialen worden toevoegd, er kan gebruik worden gemaakt van een deel van Pet’s verzamelingen (zoals de rolcontainer vol eierdopjes, dozen vol Barbies, pennen, witte aanstekers etc).
Professionals en beginners: iedereen die kleding maakt, mag een aantal stukken van de kledinglijn ontwerpen. Het wordt de langste kledinglijn ter wereld. 
   
De Cirkel van Kleding is een project van verzamelkunstenaar Pet van de Luijtgaarden die eerder “Pet’s Markplaats” in de Kunsthal en “Ruilen met Robinson” & “Gullivers verzamelingen” in de Jaarbeurs realiseerde. 
De Cirkel van Kleding is van 26 juli t/m 17 augustus te bewonderen in het Kröller-Müller Museum. Zie ook http://www.kmm.nl/exposition/future
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen