Bibliotheek Arnhem: activiteiten van 1 t/m 7 maart 2014

ARNHEM – In de Arnhemse bibliotheken worden geregeld activiteiten georganiseerd. Sommige zijn repeterend, andere eenmalig. In dit bericht een overzicht van de activiteiten van 1 t/m 7 maart a.s.

Sterrenwacht Presikheaven in de Bibliotheek Presikhaaf
Zaterdag 1 maart van 14.30 tot 15.30 uur; Bibliotheek Presikhaaf, Laan van Presikhaaf 7 Arnhem (in MFC Presikhaaf)
Sterrenwacht Presikheaven toont welke sterrenbeelden en planeten er deze maand aan de avondhemel te zien zullen zijn. De sterrenwacht, met medewerking van de afdeling Arnhem van de Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde, maakt gebruik van een computergestuurd planetarium. Ook nieuwtjes uit de ruimtevaart en sterrenkunde worden besproken en vragen op dit gebied worden beantwoord.
De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.  
Gedachtewisseling met thema: ‘Beheersing’ 
Zondag 2 maart van 14.00 – 16.30 uur; Bibliotheek Centrum (Rozet), Kortestraat 16 Arnhem
Over het noodlot hoor je nog zelden iemand praten. Beheersing is het wereldbeeld. De wereld is door ons onttoverd, we voelen ons almachtig. Wie doet ons wat, de techniek vindt toch altijd wel een oplossing? Zelfs sterven willen we zelf ter hand nemen, als ziekte en ouderdom toeslaan. Maar zijn er geen situaties dat je denkt: wat me nu overkomt, kan niet waar zijn: dat is het lot waar ik me bij neer te leggen heb? 
Zo ziet A.F.Th. van der Heijden, de auteur van de roman Tonio, het tragische verkeersongeval waarbij zijn zoon overleed, als een noodlottige samenloop van omstandigheden. Had het zo moeten zijn? Het Socratisch gesprek staat onder leiding van Paul Troost.
Leden van de Bibliotheek betalen € 5,00, niet-leden € 7,00. Inschrijven kan via www.bibliotheekarnhem.nl/activiteitenprogramma. 
Workshop ‘Klik en tik, het internet op’ in de Bibliotheek Arnhem
Dinsdag 4 maart van 10.00 – 11.00 uur; Bibliotheek Centrum (Rozet), Kortestraat 16 Arnhem 
Deze (gratis) workshop is bedoeld voor iedereen die wil leren internetten en e-mailen. Klik & Tik is een programma om te oefenen met internet. Na een korte video ga je zelf aan de slag met hulp van onze mediacoach. Deze gratis workshop is onderdeel van de landelijke campagne “Door internet blijf je meedoen”.
Tijdens de workshop gaan deelnemers onder leiding van een mediacoach aan de slag met het online cursusprogramma ‘Klik en tik’. Met dit programma wordt uitgelegd wat browsen, navigeren en e-mailen is. Na afloop van de cursus kunnen deelnemers zelfstandig het internet op. 
De workshop is onderdeel van de landelijke campagne ‘Door internet blijf je meedoen’ en wordt iedere eerste dinsdag van de maand gehouden. De toegang is gratis, aanmelden kan via de website www.bibliotheekarnhem/activiteitenprogramma of per telefoon (026-3543560 tijdens kantooruren).
Wekelijks inloopspreekuur voor computer- en internetvragen in de Bibliotheek Arnhem
Iedere dinsdag tussen 14.00 en 16.00 uur; Bibliotheek Centrum (Rozet), Kortestraat 16 Arnhem  
Een vrijwilliger van Seniorweb zit klaar om vragen te beantwoorden op het gebied van computer- en internetgebruik. Vragen over (technisch) niet goed werkende apparatuur vallen niet onder dit spreekuur. De beschikbare tijd is afhankelijk van het aantal belangstellenden. Het spreekuur vindt plaats bij de ingang van de Bibliotheek op de tweede verdieping. De toegang is gratis, en aanmelden is niet nodig. 
Kinderjury van start in de Bibliotheek Arnhem
Vanaf woensdag 5 maart; Arnhemse bibliotheken en bibliobussen
Lezers van 6 tot 12 jaar kunnen gaan stemmen op hun favoriete boeken uit 2013. Iedereen tussen de 6 en 12 jaar kan meedoen aan de Nederlandse Kinderjury. Alle kinderen die hun stem uitbrengen vormen samen de Nederlandse Kinderjury 2014. Door mee te doen laat je zien wat je favoriete boek is! Alle stemmen samen beslissen welke boeken uit 2013 de prijs winnen. Er zijn twee leeftijdsgroepen: 6 t/m 9 jaar (groep 3 t/m 5) en 10 t/m 12 jaar (groep 6 t/m 8)
Kinderjurystembiljet
In alle vestigingen en de bibliobussen van de Bibliotheek staan de boeken waar het om gaat apart. Ze zijn herkenbaar aan een kinderjurysticker op de rug. Voor iedere deelnemer ligt een kinderjurystembiljet klaar waarop de Top 3 genoteerd kan worden. Kinderen die hun Top 3 inleveren krijgen in ieder geval een leuke verrassing en maken kans op mooie prijzen
Periode
De deelnameperiode loopt van 5 maart t/m 14 mei 2014. Deelnemers moeten hun Top 3 dus vóór 14 mei inleveren bij één van de Arnhemse bibliotheken of bibliobussen. Kijk voor meer informatie op: www.kinderjury.nl of www.bibliotheekarnhem.nl
Workshop e-books lenen bij de Bibliotheek
Vrijdag 7 maart van 13.30 – 15.30 uur; Bibliotheek Centrum (Rozet), Kortestraat 16 Arnhem  
Het lenen van e-books is gemakkelijker geworden door de lancering van een nieuw e-books platform, en met ruim 5.000 titels,  ook aantrekkelijker. Het aanbod zal alleen toegankelijk zijn voor leden van de Bibliotheek. Tijdens de workshop zal getoond worden welke mogelijkheden er zijn om e-books te lenen en lezen. Deelnemers nemen bij voorkeur hun eigen laptop, smartphone of tablet mee. Het is ook mogelijk mee te doen op een van de aanwezige computers.
Deze workshop vindt plaats in lokaal 4.26 op de vierde verdieping van Rozet aan de Kortestraat 16 en is gratis voor zowel leden als niet-leden, aanmelden via www.bibliotheekarnhem.nl/activiteitenprogramma is verplicht.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen