Arnhems Talent: “Het gaat om de artiesten”

ARNHEM – Met medewerking van een podium, een organisator, deelnemende talenten en een zaal vol publiek kan het maar zo gebeuren dat je een gevarieerd avondje kunst en cultuur beleeft. Aldus geschiedde tijdens de hervatting van Arnhems Talent op donderdag 20 februari.

Musis Sacrum en Café Mahler in Arnhem stelden haar podia beschikbaar voor de start van een seizoen Arnhems Talent. Een podium waar talenten zichzelf kunnen laten zien op het gebied van Kunst en Cultuur. Organisator Bart van Erp legt zichzelf de taak op het publiek een gevarieerd  programma aan te bieden. Deze opzet slaagde volledig deze donderdag.
De avond werd ingezet door Bazga, die een gevarieerde set van jazz/rock muziek neerzette in Café Mahler. De toon was direct gezet en het publiek had er zin in. Na het optreden verhuisde het geheel zich naar de concertzaal. Met een gewaagde set Moderne Dans gaven Marthe Olde Rikkerts en Danique Schaap een vervolg aan de avond.
Het publiek schoof naar het puntje van de stoel voor het optreden van Sanne Pieters. Op een verfrissende wijze wist zij de aanwezigen te boeien met haar poëzie voordracht. Verhalen met eigentijdse thema’s, maar telkens een verfrissend slot. Bijzonder was het optreden van Wolter Weulink. Kleinkunst zoals kleinkunst moet zijn: humor, een traan en soms hard. Het talent van de jonge Weulink gaat de grenzen van Arnhem nog wel over.
nrzepam04l90g6iubxm99e4y7
Sanne Pieters
De finale was voor Tommy Jeeps. Voor menigeen geen onbekenden in het circuit, maar elk optreden verrast weer. Zo ook deze avond. Compleet met verkleedpartijen werd een ludiek stukje geschiedenis van de pop en rockmuziek doorlopen. Op hun eigen geraffineerde wijze.
Van Erp keek tevreden terug: “Arnhems Talent is er voor de optredende artiesten. Er loopt zoveel talent in Arnhem rond, maar zij kunnen vaak geen podium vinden. Met Arnhems Talent kunnen we wel een podium bieden, dat bleek vanavond wel.” Van Erp benadrukt dat de medewerking van Musis Sacrum onontbeerlijk is. “Zonder de medewerking van hen is Arnhems Talent niet mogelijk.”
Arnhems Talent krijgt binnenkort een vervolg.
Foto header: Wolter Weulink, foto onder: Tommy Jeeps; Klik voor meer foto’s op de foto in de header; foto’s: Arnhem Nieuws
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
xc2ib0bjn7c5arjf8ya9g4sun
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden