Terugroepactie Idyl Vitamine B tabletten

Foto: Ridam Food Partners

Fabrikant Ridam Food Partners is een terugroepactie gestart voor Idyl Vitamine B complex 90 tabletten. In een batch van de tabletten zijn te veel resten ethyleenoxide aangetroffen.

Binnen de EU is het product verboden omdat het kankerverwekkend is.

THT-datum 03-2023

De terugroepactie betreft de Idyl Vitamine B complex 90 tabletten met chargenummer 260181en THT-datum 03-2023. Het product heeft EAN-code 8717473122956.
In deze batch van het product zijn te veel resten van het kankerverwekkende Ethyleenoxide aangetroffen. Deze stof wordt als gewasbeschermingsmiddel gebruikt buiten de EU. Binnen de EU is het product verboden omdat het kankerverwekkend is. Het eten van producten met resten ethyleenoxide is niet direct schadelijk, maar als men gedurende langere tijd ethyleenoxide binnenkrijgt bestaat er wel een gezondheidsrisico. Om deze reden wordt het product nu teruggeroepen.

Al gekocht?

Als je deze vitaminetabletten hebt dan word je gevraagd deze niet meer te gebruiken, maar ze terug te brengen naar de winkel. Het aankoopbedrag krijg je dan terug.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze terugroepactie van Idyl Vitamine B complex 90 tabletten? Je kunt dan contact opnemen met Holland Pharma via telefoonnummer 088 – 900 86 00 of per e-mail via [email protected].

Alle meldingen over ethyleenoxide

In 2020 en 2021 zijn veel producten teruggeroepen omdat er te veel resten ethyleenoxide in de producten zat, of in een ingrediënt van een product. Alle meldingen die daarover geplaatst zijn op Productwaarschuwing.nl zijn verzameld op deze pagina.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen