[email protected] zorgt voor thuis behandelen van kankerpatiënten

Foto:

Begin mei gaat een mobiel medisch team van verpleegkundigen van het Oncologisch Centrum van Rijnstate op pad om oncolytica (chemokuren en immunotherapie voor mensen met kanker) thuis toe te dienen.

Op 4 mei gaat de eerste auto van ‘[email protected]’ op pad en geven verpleegkundigen uit het mobiel medisch team de eerste thuistoedieningen aan patiënten met kanker. De afgelopen maanden is dit traject zorgvuldig voorbereid door een team bestaande uit oncologen, verpleegkundig specialisten, oncologie verpleegkundigen, afdelingshoofden en de poli-apotheker. De voorbereidingen voor andere soorten geneesmiddelen en zorg zijn in volle gang.

Voordelen voor patiënt en zorgverlener

Het ontvangen van zorg thuis heeft meerdere voordelen voor patiënten en naasten. Het comfort van behandeling in de eigen leefomgeving en betere kwaliteit van zorg (zoals minder infecties en persoonlijk contact met zorgverlener).

Nierkankerpatiënt Nigel Burgess licht deze voordelen toe: ‘Thuis heeft zijn voordelen, je hoeft niet meer zo te plannen, je hebt geen last van parkeren en al die mensen in het ziekenhuis vind ik nu ook niet fijn. De zorgverleners komen gewoon bij je langs. Laat mij maar thuisblijven. Ik zie alleen maar voordelen.”

Verpleegkundigen zijn ook blij met de verplaatsing van zorg naar huis omdat het een mooie afwisseling is naast het werken binnen de muren van het ziekenhuis en er meer tijd is voor psychosociale ondersteuning.

Voor meer informatie zie: www.rijnstate.nl.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden