Hersenstichting Gelderland zoekt collectanten voor 2021

Foto: Hersenstichting

Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Met de opbrengst investeert de Hersenstichting in baanbrekend onderzoek, voorlichting en het verbeteren van patiëntenzorg.

Hoe meer collectanten er zijn, hoe meer mensen met een hersenaandoening de Hersenstichting uiteindelijk kan helpen.

Nieuwe aanwas nodig

Nieuwe aanwas van collectanten blijft in heel Gelderland nodig om geld op te halen voor onderzoek naar hersenaandoeningen. “Afgelopen collecteweek werd in de provincie Gelderland €188.496,93 opgehaald,” zegt Andreas Tober, woordvoerder bij de Hersenstichting. “Namens de vier miljoen Nederlanders die een hersenaandoening hebben danken wij alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. In de komende collecteweek hopen we de opbrengst te verhogen en om dit te bereiken hebben we meer collectanten nodig. Want hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Het raakt ons vroeg of laat allemaal. Hoe meer collectanten er zijn, hoe meer mensen met een hersenaandoening we uiteindelijk kunnen helpen.” Met de opbrengst investeert de Hersenstichting in baanbrekend onderzoek, voorlichting en het verbeteren van patiëntenzorg.

Collecte februari 2021 ook met online collectebus

De collecteweek 2021 is van maandag 1 februari tot en met zaterdag 6 februari. Ruim negentienduizend vrijwilligers lopen door heel Nederland langs de deuren om geld in te zamelen voor al die mensen die te maken hebben met hersenaandoeningen. Wil je je ook inzetten voor mensen met een hersenaandoening? Word dan collectant of maak een online collectebus aan en collecteer virtueel. Kijk voor meer informatie op: www.hersenstichting.nl/collecte.

Collecteren in coronatijd

De coronacrisis zorgt voor veel verandering. Daarom volgt de Hersenstichting de actuele situatie op de voet. Vanzelfsprekend volgt ze de adviezen van het RIVM op en heeft ze nauw contact met Stichting Collecteplan, de branchevereniging voor de landelijke collectes, voor het protocol voor alle collectes in Nederland.
De stichting houdt alle collectanten goed op de hoogte van de laatste stand van zaken. Ze geeft advies over de beste manier om te collecteren en hoe je dat dan veilig en vertrouwd kunt doen. Of dat nu deur-aan-deur is of met een online collectebus.
In 2020 collecteerden 2167 mensen uit Gelderland voor de Hersenstichting. Gezamenlijk hebben ze toen €188.496,93 bijgedragen aan de totale collecteopbrengst van ruim €1,5 miljoen.

Over de Hersenstichting

Een op de vier mensen heeft een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dit moet stoppen. Want een hersenaandoening zet je leven op z’n kop. En vroeg of laat raakt het ons allemaal, direct of indirect. Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Nu en in de toekomst. De stichting zet niet in op één aandoening, maar investeert breed in baanbrekende oplossingen die hersenaandoeningen helpen voorkomen, afremmen, of genezen. Om dit te bereiken laat ze onderzoek doen, geeft ze voorlichting en zet zich in voor betere patiëntenzorg.
Meer informatie: www.hersenstichting.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden